FIFA isplaćuje Barseloni pet miliona evra zbog povrede Gavija

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 01:57

FIFA isplaćuje Barseloni pet miliona evra zbog povrede Gavija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) isplatiće Barseloni oko pet miliona evra zbog povrede igrača katalonskog kluba Gavija, prenose španski mediji.

Gavi je na meču poslednjeg kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Španije i Gruzije (3:1) doživeo tešku povredu kolena.

Fudbaler Barselone je pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena zbog čega će narednih dana biti operisan.

On će pauzirati između sedam i devet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseci, a propustiće i EP, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Španski mediji podsećaju da je FIFA prema propisima dužna da isplati novac svakom klubu čiji igrač mora da odsustvuje sa terena duže od 28 dana, a povredio se u dresu nacionalne reprezentacije.

Španski mediji navode da bi FIFA trebalo da isplati nešto više od pet miliona evra ako Gavi bude odsustvovao osam meseci van terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.