F. Groskrojc heroj Dortmunda

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F. Groskrojc heroj Dortmunda

Kevin Groskrojc je heroj Borusije - njegovim golom u 87. minutu Dortmund je savladao Olimpik u Marseju sa 2:1 i obezbedio prolaz u osminu finala LŠ iz grupe F.

Napoliju nije pomogla ni pobeda nad Arsenalom 2:0, pošto je italijanski tim najslabiji u krugu tri ekipe sa po 12 bodova.

Borusija je već u četvrtom minutu povela preko Levandovskog, koji je iskoristio lepo dodavanje Durma i savladao je istrčalog Mandandu.

Činilo se da će Borusija tada lako izaći na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraj sa Marsejom, kao i ostali rivali Francuza u prethodnom delu takmičenja, ali u 14. minutu Olimpik je izjednačio – golman Vajdenfeler poleteo je u prazno posle centaršuta, Kalifa je pogodio prečku, a Dijavara nije imao težak posao da loptu sprovede u praznu mrežu.

Borusija je imala veliku inicijativu, pogotovo posle isključenja Pajeta u 34. minutu, a u drugom poluvremenu Levandovski i Rojs nisu dali gol iz situacija iz kojih je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Vreme je isticalo, vicešampion Evrope bio je sve bliži ispadanju, ali u 87. minutu Borusija dolazi do toliko željenog gola. Mhitarijan je odlično prošao po levoj strani i centrirao, lopta je došla do Kevina Groskrojca, koji je skoro izgubio ravnotežu, ali uspeo je da savlada Mandandu i da donese prolaz Borusiju.

Napoliju je bila neophodna pobeda uz kiks Dortmunda ili trijumf nad Arsenalom sa tri ili više golova razlike.

Armero je u 73. minutu ubacio loptu sa desne strane, Kaljehon je dodao do Iguaina na ivici kaznenog prostora, a Argentinac se okrenuo i poslao je precizan udarac u donji levi ugao – 1:0. Tri minuta kasnije zbog drugog žutog kartona isključen je Arteta, pa je Napoli bio u sjajnoj situaciji, uzevši u obzir i tadašnji rezultat u Marseju.

Sve lađe potonule su Napoliju golom Groskrojca, ali su domaći u trećem minutu nadoknade ipak duplirali prednost. Vremena za treći gol nije bilo i Napoli završava takmičenje u prvoj fazi.

Grupa F:

Olimpik Marsej – Dortmund 1:2

Dijavara 14 - Levandovski 4, Groskrojc 87

Napoli – Arsenal 2:0

Iguain 73, Kaljehon 90+3

Tabela:

1. Borusija Dortmund 6 4 0 2 11:6 12

2. Arsenal 6 4 0 2 8:5 12

3. Napoli 6 4 0 2 10:9 12

4. Olimpik Marsej 6 0 0 6 5:14 0

Nastavak na B92...






Povezane vesti

F. Groskrojc heroj Dortmunda

Izvor: B92, 12.Dec.2013

Kevin Groskrojc je heroj Borusije - njegovim golom u 87. minutu Dortmund je savladao Olimpik u Marseju sa 2:1 i obezbedio prolaz u osminu finala LŠ iz grupe F...Napoliju nije pomogla ni pobeda nad Arsenalom 2:0, pošto je italijanski tim najslabiji u krugu tri ekipe sa po 12 bodova...Borusija je već...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.