Sreda, 11.12.2013.

22:58

F. Groskrojc heroj Dortmunda

Kevin Groskrojc je heroj Borusije - njegovim golom u 87. minutu Dortmund je savladao Olimpik u Marseju sa 2:1 i obezbedio prolaz u osminu finala LŠ iz grupe F.

Izvor: B92

Default images

Napoliju nije pomogla ni pobeda nad Arsenalom 2:0, pošto je italijanski tim najslabiji u krugu tri ekipe sa po 12 bodova.

Borusija je već u četvrtom minutu povela preko Levandovskog, koji je iskoristio lepo dodavanje Durma i savladao je istrčalog Mandandu.

Činilo se da će Borusija tada lako izaći na kraj sa Marsejom, kao i ostali rivali Francuza u prethodnom delu takmičenja, ali u 14. minutu Olimpik je izjednačio – golman Vajdenfeler poleteo je u prazno posle centaršuta, Kalifa je pogodio prečku, a Dijavara nije imao težak posao da loptu sprovede u praznu mrežu.

Borusija je imala veliku inicijativu, pogotovo posle isključenja Pajeta u 34. minutu, a u drugom poluvremenu Levandovski i Rojs nisu dali gol iz situacija iz kojih je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Vreme je isticalo, vicešampion Evrope bio je sve bliži ispadanju, ali u 87. minutu Borusija dolazi do toliko željenog gola. Mhitarijan je odlično prošao po levoj strani i centrirao, lopta je došla do Kevina Groskrojca, koji je skoro izgubio ravnotežu, ali uspeo je da savlada Mandandu i da donese prolaz Borusiju.

Napoliju je bila neophodna pobeda uz kiks Dortmunda ili trijumf nad Arsenalom sa tri ili više golova razlike.

Armero je u 73. minutu ubacio loptu sa desne strane, Kaljehon je dodao do Iguaina na ivici kaznenog prostora, a Argentinac se okrenuo i poslao je precizan udarac u donji levi ugao – 1:0. Tri minuta kasnije zbog drugog žutog kartona isključen je Arteta, pa je Napoli bio u sjajnoj situaciji, uzevši u obzir i tadašnji rezultat u Marseju.

Sve lađe potonule su Napoliju golom Groskrojca, ali su domaći u trećem minutu nadoknade ipak duplirali prednost. Vremena za treći gol nije bilo i Napoli završava takmičenje u prvoj fazi.

Grupa F:
Olimpik Marsej – Dortmund 1:2
Dijavara 14 - Levandovski 4, Groskrojc 87
Napoli – Arsenal 2:0
Iguain 73, Kaljehon 90+3

Tabela:
1. Borusija Dortmund 6 4 0 2 11:6 12
2. Arsenal 6 4 0 2 8:5 12
3. Napoli 6 4 0 2 10:9 12
4. Olimpik Marsej 6 0 0 6 5:14 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: