Epska drama u grupi E - Japan okrenuo Španiju i šokirao Nemačku!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 09:34

Epska drama u grupi E - Japan "okrenuo" Španiju i šokirao Nemačku!

Neverovatna drama viđena je u poslednjem kolu u grupi E Svetskog prvenstva. Fudbaleri Japana napravili su novo iznenađenje i savladali Španiju (2:1), dok Nemačkoj nije bila dovoljna pobeda od 4:2 nad Kostarikom za prolazak grupe.

Tokom 90 minuta, svaka reprezentacija je bar u jednom trenutku imala vizu za osminu finala, ali nju su na kraju izborili Japan i Španija.

Prvo mesto na tabeli grupe E osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Japan sa šest bodova, dok je Španija druga sa četiri. Nemačka je na trećem mestu takođe osvojila četiri boda, ali ima slabiju gol razliku u odnosu na selekciju Španije. Kostarika je poslednja na tabeli sa tri boda.

Japan će u osmini finala Mundijala petog decembra igrati protiv Hrvatske. Španiji će rival u osmini finala SP šestog decembra biti selekcija Maroka.

Španija je bila favorit protiv Japana, koji je na kraju napravio još jedno iznenađenje na SP i slavio sa 2:1. Španija je povela golom Alvare Morate u 11. minutu. Selekcija Japana je u drugom poluvremenu za tri minuta stigla do preokreta.

Prvo je Ricu Doan u 48. minutu izjednačio na 1:1, a onda je Ao Tanaka tri minuta kasnije doneo prednost Japanu. Nekoliko minuta se čekalo na odluku iz VAR sobe da li je lopta pre nego što je došla do Tanake izašla u gol aut. VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako je Španija propustila nekoliko izglednih prilika.

Nemačka je bila jedan od favorita na Mundijalu, ali je eliminisana posle grupne faze. Nemačka je povela golom Serža Gnabrija u 10. minutu, a isti igrač je u 39. minutu propustio veliku priliku da udvostruči vođstvo svog tima. Kostarika je u samom finišu imala šansu za izjednačenje, ali je Manuel Nojer bio siguran.

Kostarika je ipak stigla do izjednačenja golom Jelcina Teheda u 55. minutu. Huan Pablo Vargas je u 70. minutu doneo prednost Kostariki 2:1, a samo tri minuta kasnije Kai Haverc je izjednačio na 2:2.

Nemačka je propustila veliki broj prilika u drugom poluvremenu, a Haverc se ponovo upisao u strelce u 85. minutu. Nemačka je na kraju slavila sa 4:2, a konačan rezultat je postavio Niklas Filkrug u 91. minutu.

Nemačka je i pre četiri godine na SP u Rusiji eliminisana posle grupne faze.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska slavi Lukakua!

Izvor: B92, 01.Dec.2022

Reprezentacije Maroka i Hrvatske kvalifikovale su se za osminu finala na SP u Kataru...Hrvatska je u direktnom sudaru sa Belgijom odigrala nerešeno 0:0 i kao druga u G grupi prošla dalje, dok je Maroko pobedio Kanadu sa 2:1 (2:1) i kao prvi ide među 16 najboljih...Od 20 časova se igra poslednje kolo...

Nastavak na B92...

Jugoslavija u Kataru: Srbi i Hrvati napravili kamp, bodre jedni druge i daju pravi primer

Izvor: Luftika.rs, 01.Dec.2022

Fudbalsku reprezentaciju Srbije i fudbalsku reprezentaciju Hrvatske očekuju odlučujući dueli u 3. kolu Svetskog prvenstva u fudbalu.. Orlovi koje predvodi Dragan Stojković Piksi sastaju se sa Švajcarskom ovog petka od 20 sati, dok se Hrvatska sastaje protiv Belgije ovog četvrtka od 16 sati.. Da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.