Epilog VAR bure u Hrvatskoj – ostavka šefa Sudijske komisije

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 17:59

Epilog VAR bure u Hrvatskoj – ostavka šefa Sudijske komisije

Predsednik Sudijske komisije HNS-a Bruno Marić podneo je ostavku na dosadašnju dužnost, javili su hrvatski mediji.

Marić je tu odluku doneo nakon razgovora sa predsednikom Fudbalskog saveza Hrvatske Marijanom Kustićem kojem je izneo lične razloge zbog kojih se povlači sa funkcije.

Ostavka prvog čoveka Sudijske komisije hrvatskog fudbala usledila je samo dva dana nakon što je "procurio" audio snimak komunikacije VAR sudija sa meča Varaždin - Hajduk.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U međuvremenu, pojavio se i snimak razgovora arbitara iz VAR sobe sa dva meča zagrebačkog Dinama - protiv Rijeke i Lokomotive.

U sva tri pomenuta meča bilo je spornih situacija, u korist Dinama, a na štetu Hajduka, pa je bilo i saopštenja i kritika upravo iz splitskog kluba. Takođe, oglasili su se i navijači Hajduka, popularna "torcida", koja je uz poruku objavila i fotografiju na kojoj se vidi odsečena glava šefa sudijske komisije.

Posle burna dva dana, upravo je Marić je preuzeo odgovornost i podneo ostavku.

Predsednik Saveza Kustić je izrazio razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor usvojio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.