Epidemija povreda kolena u Španiji – fudbaleri preopterećeni

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 16:53

Epidemija povreda kolena u Španiji – fudbaleri preopterećeni

U prve dve španske lige, 18 fudbalera se trenutno oporavlja od problema sa prednjim ukrštenim ligamentima ili od ozbiljnih povreda kolena

Fudbaler Barselone Gavi doživeo je u nedelju uveče tešku povredu, pošto je pokidao ligamente kolena igrajući za reprezentaciju Španije protiv Gruzije (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U Barseloni su ljuti na selektora Luisa de la Fuentea jer je uvrstio Gavija u tim, pošto utakmica nije imala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veći takmičarski značaj jer se Španija već plasirala na takmičenje u Nemačkoj.

Gavi je završio sezonu i propustiće Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre naredne godine.

Tokom reprezentativne pauze brojni fudbaleri su se u španske klubove vratili lakše ili teže povređeni, zbog čega se mnogo priča o kalendaru takmičenja jer ne samo da se fudbaleri više povređuju, nego su te povrede ozbiljne i mogu da utiču na njihove karijere.

Kako je prenela Kadena, u prve dve španske lige trenutno se 18 igrača oporavlja od problema sa prednjim ukrštenim ligamentima ili od ozbiljnih povreda kolena.

Među njima su i dvojica igrača Real Madrida, Eder Militao i golman Tibo Kurtoa, kao i fudbaler Viljareala Jeremi Pino, koji će propustiti Evropsko prvenstvo zbog povrede ligamenata.

Među drugoligaškim klubovima najviše problema ima Ovijedo, čiji igrači Rodrigo Tarin, Aleks Milan i Mario Ernandes imaju problema sa ligamentima.

Kako su preneli španski mediji, čini se da sve strane priznaju da se od igrača zahteva preveliki obim posla, ali niko nije voljan da taj problem reši.

Od naredne godine Evropska fudbalska unija (UEFA) će proširiti format takmičenja Lige šampiona, a Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) proširiće Svetsko klupsko prvenstvo i Svetsko prvenstvo, pa fudbalere očekuje veći broj utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Primeri i Segundi 18 fudbalera ima problema sa ozbiljnim povredama kolena

Izvor: Danas, 21.Nov.2023

U prve dve profesionalne španske fudbalske lige, Primeri i Segundi, čak 18 fudbalera je van stroja i trenutno se oporavlja od problema sa prednjim ukrštenim ligamentima ili od ozbiljnih povreda kolena, preneli su danas španski mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.