Engleski odgovor na krizu - trener koji nikad ništa nije osvojio

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleski odgovor na krizu - trener koji nikad ništa nije osvojio

Englezi dobili novog selektora

Čekala se samo potvrda iz Saveza, a danas je i ona stigla. Sem Olerdajs i zvanično je preuzeo ulogu selektora reprezentacije Engleske potpisavši ugovor na sve godine. Tek pošto je Sanderlend izboksovao obeštećenje za sada već bivšeg trenera. Ti su pregovori i bili najteži, ali je Savez na kraju pristao na 3.400.000 evra čime je uklonjenja i poslednja prepreka da Olerdajs postane mozak gordog Albiona.

"Velika mi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je čast što sam postavljen za selektora Engleske, posebno zato što nije tajna da je ovo uloga koju sam uek želeo. Za mene, ovo je najbolji posao u engleskom fudbalu. Učiniću sve da pomognem Engleskoj da uspe i navijačima pokloni ono što zaslužuje", zadovoljno je konstatovao "Veliki Sem" pre no što je igračima jasno poručio.

"Znam da imam talentovane, posvećene igrače. Vreme je da isporučimo".

Uostalom, posle ispadanja ekipe Roja Hodžsona u sudaru sa Islandom u osmini finala Evropskog prvenstva i logično je da se od nacionalnog tima traže rezultati odmah. Komisija Fudbalskog saveza Engleske jednoglasno je procenila da je baš Olerdajs pravi čovek.

Debi 1. septembra na Vembliju. Protivnik se još traži. Četiri dana kasnije prvi takmičarski izazov za Olerdajsa: Slovačka u gostima.

Inače, Olerdajs (61) je u 25 godina dugoj trenerskoj karijeri vodio devet klubova - najviše vremena je proveo u Boltonu i Vest Hemu - poznat je po tome što nijedan Englez nije bio trener na toliko premijerligaških utakmica, a da nije ispao iz lige. Prošle sezone je uspeo da sačuva Sanderlend u eliti, iako je stigao tek u oktobru kada je ekipa imala samo tri boda iz prvih osam kola.

Međutim, nikad nije osvojio ništa. A od nacije koja je "izmislila fudbal" to se očekuje.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.