Engleski klubovi sve bogatiji – rekordan TV ugovor Premijer lige

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 09:54

Engleski klubovi sve bogatiji – rekordan TV ugovor Premijer lige

Engleska Premijer liga sklopila je novi rekordni domaći televizijski ugovor.

Vredan je 7,8 milijardi evra za 270 utakmica uživo u sezoni za period od četiri godine.

Ovo je najveći ugovor u istoriji u Velikoj Britaniji, a prethodni iz 2018. je iznosio 5,6 milijardi.

Novi ugovor, koji je godinu dana duži, predstavlja povećanje vrednosti prava uživo za 4% i osiguraće finansijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine.

"Skaj Sports" je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobio četiri od pet paketa i prikazivaće najmanje 215 utakmica u sezoni, uključujući početne utakmice u subotu u 18:30, nedeljne početne utakmice u 15:00 i 17:30, plus večernje utakmice ponedeljkom i petkom i tri utakmice sredinom nedelje.

TNT će prikazati najmanje 52 utakmice u sezoni uključujući sve utakmice u 13:30 subotom i dve runde utakmica sredinom nedelje.

"Skaj" će, takođe, prenositi svih deset utakmica poslednjeg dana svake sezone. Ukupno će prikazivati ​​do 100 utakmica više u sezoni.

"Ishod ovog procesa naglašava snagu Premijer lige i potvrda je našim klubovima, igračima i menadžerima koji nastavljaju isporučivati ​​najkonkurentniji fudbal na svetu na punim stadionima, kao i navijačima koji svake nedelje stvaraju atmosferu bez premca", rekao je Ričard Masters, izvršni direktor Premijer lige.

Prodavci prava za elitni rang engleskog fudbala veruju da će dodatni rast TV prihoda u srednjeročnom razdoblju doći s prekookeanskog tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.