Endi Marej uložio u hrvatsku kompaniju: Važno je da je projekat zanimljiv

Izvor: Blic, 20.Avg.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Endi Marej uložio u hrvatsku kompaniju: Važno je da je projekat zanimljiv

Teniska zvezda Endi Marej uložio je u hrvatsko-britansku startap firmu Trilenijum, koja se bavi tehnologijama virtuelne stvarnosti, iza koje stoji suosnivač hrvatskog informatičkog maloprodajnog lanca, HG spota, Hrvoje Prpić.

Kako javlja britanski list Telegraf, Marej je u Prpićevu firmu uložio preko platforme Sidrs.

Vrednost Marejevog ulaganja u Trilenijum nije poznata, prenosi Tportal i dodaje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniser takođe uložio i u lanac restorana zdrave hrane Tosd, kao i u Fjuel Venčers Fond.

"Važno mi je da podržim osobe za koje verujem da su predane i profesionalnih standarda poput mene, i da uvek teže najboljem. Tri projekta koja sam odabrao nalaze se u industrijama koje su mi zanimljive. Zdrava hrana je nešto u vezi sa čim sam kao sportista strastven, zato sam Tosd odmah uzeo u obzir", rekao je Marej za britanske medije.

Druga dva projekta zaista probijaju granice tehnologije, dodao je i izrazio nadu da će "nešto naučiti iz njihovog odnosa prema konkurenciji i poneti to znanje sa sobom na teren".

Trilenijum, nakon uspešne kampanje u kojoj je prikupio 200.000 funti, i dalje nastavlja da prikuplja novac na Sidrsu kako bi finansirao razvoj svoje virtuelne šoping platforme.

Trilenijumov partner ASOS, jedna od najvećih onlajn prodavnica odeće na svetu, zadovoljan je uspehom kampanje posle koje će zajedno osigurati razvoj VR 3D aplikacije, navodi Telegraf.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.