Emeri i Votkins su dobitna kombinacija – peta pobeda u nizu, Evropa je dostižna

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 15:30

Emeri i Votkins su dobitna kombinacija – peta pobeda u nizu, Evropa je dostižna

Fudbaleri Aston Vile savladali su Njukasl rezultatom 3:0 na otvaranju 31. kola Premijer lige.

Neočekivano ubedljiv trijumf protiv favorizovanih gostiju bio je peti u nizu za tim iz Birmingema, a najzaslužniji za to je bio Oli Votkins.

Engleski napadač je u fenomenalnoj formi poslednjih nekoliko meseci. Od 21. septembra je odigrao 11 utakmica, na devet je postigao po gol, protiv Bornmuta imao "samo" asistenciju i jedino protiv Kristal Palasa nije ništa uradio. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na svoj konto je posle ovog meča dodao dva gola i jednu asistenciju i igrač je sa najviše učešća u golovima u Premijer ligi po povratku sa Svetskog prvenstva (izjednačen sa Erlingom Halandom, po 14).

Sve je počelo u 11. minutu kada je asistirao Džejkobu Remziju za vođstvo. Talentovani vezista je takođe došao do ličnih rekorda. Bio je to njegov četvrti ligaški gol ove sezone i sa četiri asistencije ovo je njegova najproduktivnija godina. Uz to, od početka prošle godine samo su Bukajo Saka (23) i Gabrijel Martineli (20) postigli više golova od njega (10), ako računamo igrače do 21 godine.

Vila je poluvreme okončala sa minimalnom prednošću, a u nastavku je nastavila u sličnom maniru. Votkins je zatresao mrežu u 61. minutu, ali je gol naknadno poništen zbog ofsajda.

Nije očajavao nekadašnji član Brentforda, pa je tako samo tri minuta kasnije duplirao prednost svoje ekipe. Asistirao mu je Moreno, a Votkins se sjajno snašao iako je bio leđima okrenut golu. Šutirao je iz okreta i pogodio dalji ugao za 2:0.

Do kraja mu je Remzi vratio asistenciju, a Votkins je postavio konačan rezultat meča svojim drugim golom u 83. minutu. Na ovom meču je stigao i premašio brojku od 50 golova u kojima je učestvova i za to su mu bile potrebne 102 utakmice. Brži od njega je samo Kristijan Benteke (88).

Aston Vila je sa petim trijumfom u nizu sada već ozbiljan konkurent da naredne sezone zaigra u nekom od kontinentalnih takmičenja. Trenutno su šesti na tabeli sa 50 bodova.

Njukasl je sa ovim porazom prekinuo sopstvenu seriju od pet uzastopnih poraza, i tako su dopustili Mančester junajtedu da ih prestigne na trećoj poziciji ukoliko ostanu neporaženi u duelu protiv Notingem Foresta.

Premijer liga, 31. kolo

Subota

Aston Vila – Njukasl 3:0 (1:0)

Remzi 11, Votkins 64, 83

16.00 Čelsi – Brajton

16.00 Sautempton – Kristal Palas

16.00 Totenhem – Bornmut

16.00 Vulverhempton – Brentford

16.00 Everton – Fulam

18.30 Mančester siti – Lester

Nedelja

15.00 Vest Hem – Arsenal

17.30 Notingem Forest – Mančester junajted

Ponedeljak

21.00 Lids – Liverpul

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.