Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 03:46

Embid i Hauard nadjačali Pistonse (VIDEO)

Osma uzastopna pobeda Filadelfije

Filadelfija je u odličnoj formi, a tome svedoči i njena osma vezana pobeda u NBA ligi. Detroit Pistonsi su probali da se suprotstave, međutim Fila je sada napravila korak unapred ka zaključavanju prve pozicije na Istoku. Džoel Embid je vodio Seventisikserse sa 29 poena, dok su Dvajt Hauard i Tajris Megzi upotpunili užitak navijača domaćeg tima – 118:104.

Fila je na ovoj utakmici zdrobila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Detoit ispod koša sa Embidom i Hauardom, a sve je zabiberio Megzi igrom spolja, pa Detroit nije mogao da se nada ničemu boljem osim porazu.

Sećamo se Loših momaka iz Detroita, možda bi oni uspeli da se izbore sa snažnom ekipom Seventisiksersa, ali ova sadašnja postava to nije mogla da učini.

Dovoljan je podatak da je Hauard pored 19 poena sakupio i 14 skokova. Dominacija u unutrašnjoj liniji bila je vrlo izražena. Sa ovih 14 skokova, Hauard se pomerio na 11. mesto po skokovima svih vremena u NBA ligi.

Iako je Filadelfija igrala bez Bena Simonsa i Seta Karija, imala je dovoljno raspoloženih igrača. Pa su pored teškaša Embida i Hauarda, iskočili pre svega Megzi sa 22 poena i Tobajas Heris sa 18 ubačenih poena.

Kao što Majkl Meloun stalno potencira priču da vidi Nikolu Jokića kao MVP igrača, tako i Dok Rivers podržava Embida, pa je posle utakmice ponovo govorio koliko bi samoj Filadelfiji značilo kada bi Embid bio izabran za najkorisnijeg košarkaša.

Pored dobrih poteza Embida, izdvojilo se i zakucavanje talentovanog Megzija koji se sve više ističe. Pored brzine, sposoban je za mnoge druge stvari, što je pokazao u poslednjoj deonici utakmice.

Tyrese Maxey with a monster dunk. Whew. pic.twitter.com/fnUxxwOGqs

NBA - rezultati

Indijana - Vašington

Filadelfija - Detroit 118:104

/Embid 29 - Bi 14/

Toronto – Memfis

04.00: Denver – Bruklin

04.00: Golden Stejt – Oklahoma

04.00: Portland - San Antonio

04.00: Juta - Hjuston

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.