Foto: Afp
Foto: Afp

Rafalna paljba: Bil i Vestbruk rasturili Indijanu sa 83 poena u zbiru, Raselovih 33-19-15 za istoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 03:35

Noć za pamćenje Vestbruka, Bredli se zaustavio na 50 poena, osma uzastopna pobeda Filadelfije

Dosta luda utakmica viđena je u obračunu Indijana Pejsersa i Vašingtona koja je na kraju rešena posle produžetka - 132:133.

Strašno su napadački odigrali Bredli Bil i Rasel Vestbruk, pa su u zbiru ubacili čak 83 poena svog tima. Kil Bredli Bil se zaustavio na ravno 50, dok je Vestbruk upisao brutalan tripl-dabl. Na kraju je zabeležio 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija! Zaista mašina od košarkaša. Na ovaj način se Vestbruk upisao u istoriju i poravnao sa Oskarom Robertsonom po broju tripl-dablova u istoriji (181).

Izabrane vesti

Nije ovakav obračun mogao da bude završen posle regularnog dela, pa se otišlo u produžetak gde je Indijana vodila sve do samog kraja. Međutim, Rasel je pokazao kakav je majstor i uspeo da prelomi meč i donese pobedu Vašingtonu. Fauliran je pri šutu na sekundu do kraja i tako rešio utakmicu.

Rasel ne samo što je pogodio penale za pobedu, već je i blokadom na samom kraju zapečatio pobedu Vašingtona. Zaista impresivna partija, kompletna.

Što bi napisao neko na Tviteru: Rođeni kasno da gledamo Vilta, prerano da vidimo liniju za šut vredan pet poena, ali na vreme da prisustvujemo izjednačavanju rekorda Oskara Robertsona koji je stajao netaknut 47 godina.

Po rezultatu gledano reklo bi se da je u pitanju bila Ol star utakmica, a gledajući igre Bredlija Bila i Vestbruka sa jedne, odnosno Leverta (35 poena) i Sabonisa (30 poena) sa druge strane, nije to ni daleko od istine.

Filadelfija je u odličnoj formi, a tome svedoči i njena osma vezana pobeda u NBA ligi. Detroit Pistonsi su probali da se suprotstave, međutim Fila je sada napravila korak unapred ka zaključavanju prve pozicije na Istoku. Džoel Embid je vodio Seventisikserse sa 29 poena, dok su Dvajt Hauard i Tajris Megzi upotpunili užitak navijača domaćeg tima – 118:104.

Fila je na ovoj utakmici zdrobila Detoit ispod koša sa Embidom i Hauardom, a sve je zabiberio Megzi igrom spolja, pa Detroit nije mogao da se nada ničemu boljem osim porazu.

Sećamo se Loših momaka iz Detroita, možda bi oni uspeli da se izbore sa snažnom ekipom Seventisiksersa, ali ova sadašnja postava to nije mogla da učini.

Dovoljan je podatak da je Hauard pored 19 poena sakupio i 14 skokova. Dominacija u unutrašnjoj liniji bila je vrlo izražena. Sa ovih 14 skokova, Hauard se pomerio na 11. mesto po skokovima svih vremena u NBA ligi.

Iako je Filadelfija igrala bez Bena Simonsa i Seta Karija, imala je dovoljno raspoloženih igrača. Pa su pored teškaša Embida i Hauarda, iskočili pre svega Megzi sa 22 poena i Tobajas Heris sa 18 ubačenih poena.

Kao što Majkl Meloun stalno potencira priču da vidi Nikolu Jokića kao MVP igrača, tako i Dok Rivers podržava Embida, pa je posle utakmice ponovo govorio koliko bi samoj Filadelfiji značilo kada bi Embid bio izabran za najkorisnijeg košarkaša.

Pored dobrih poteza Embida, izdvojilo se i zakucavanje talentovanog Megzija koji se sve više ističe. Pored brzine, sposoban je za mnoge druge stvari, što je pokazao u poslednjoj deonici utakmice.

NBA - rezultati

Indijana - Vašington 132:133 (124:124)

/Levert 35 - Bil 50/

Filadelfija - Detroit 118:104

/Embid 29 - Bi 14/

Toronto – Memfis 99:109

/Trent 18 - Džekson 20/

04.00: Denver – Bruklin

04.00: Golden Stejt – Oklahoma

04.00: Portland - San Antonio

04.00: Juta - Hjuston


 


tagovi

Džoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara