Embid bolji do Rajakovića, Dalas ne može bez Dončića VIDEO

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 09:40

Embid bolji do Rajakovića, Dalas ne može bez Dončića VIDEO

Košarkaši Filadelfije su bili bolji od Toronta na svom terenu rezultatom 121:111.

Čak trojicu košarkaša je imala Fila koji su imali učinak od 30+ poena.

Tobajas Heris i Tajriz Meksi su utakmicu završili sa po 33 poena, s tim što je plej Seventisiksersa dodao i deset skokova.

Prošlogodišnji MVP Džoel Embid je uprkos povredi zgloba utakmicu završio sa 31. poenom i deset skokova, što je njegova 13. utakmica kako je imao ovakav učinak od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone.

Kod ekipe Darka Rajakovića koja je upisala 17. poraz od početka sezone istakao se Paskal Sijakam koji je ubacio 31. poen, Jakob Poetlje utakmicu završio sa 19 poena, dok je Žeremi Trent za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu imao 17 poena.

Toronto je mnogo bolje otvorio utakmicu, jer je u prvoj četvrtini stekao prednost od 15 razlike da bi potom kako je utakmica odmicala tu prednost Reptorsa polako topio i onda na nešto malo više od minuta do kraja prvog poluvremena imao vođstvo koje nije ispuštao do kraja meča.

Teško ide Dalasu bez Luke Dončića koji nije mogao da pomogne svojim saigračima na meču protiv Hjustona, koji je tim iz Teksasa izgubio rezultatom 122:96. Sem Dončića za Dalas na ovom meču nisu igrali ni Kajri Irving i Dante Egzum.

U odsustvu glavne zvezde ekipe najbolji je bio Prosper sa 20 poena, dok je uz centra Maveriksa jedini dvocifreni još bio Tim Hardavej koji je ubacio 16 poena.

Sa druge strane, Alperen Šengun je imao dabl-dabl učinak sa 22 poena i 15 skokova, Smit je utakmicu završio sa jednim poenom manje, dok je Grin imao 17.

Hjuston je imao kontrolu meča od samog starta, a u trećem periodu je imao i najveću prednost od 38 poena razlike.

Domantas Sabonis je upisao novi tripl-dabl i tako je predvodio ekipu Sakramenta do pobede nad Finiks Sansima 120:105.

Litvanac je utakmicu završio sa 28 poena, 11 skokova i 12 asistencije, sem Sabonisa Diaron Foks je imao 23 poena,a Marej je upisao 21 poen.

Kod Finiksa, Kevin Durent je utakmicu završio sa 28 poena, Devin Buker je imao 24 poena, a Džered Alen je uz Azubukea imao 11 poena. Na terenu iz privatnih razloga nije bilo Jusufa Nurkića.

Lagano je Golden Stejt došao do nove pobede protiv ekipe Vašington Vizardsa rezultatom 129:118.

Stef Kari je bio raspoložen na meču protiv ekipe iz prestonice i ubacio je 30 poena uz ubačenih osam trojki iz 13 pokušaja što je bio najbolji učinak Karija u šutu za tri od početka sezone, Kuminga je imao 22 poena, dok je Klej Tompson stao na 20.

Džordan Pul je bio najefikasniji sa 25 poena u ekipi Vašingtona u njegovoj prvoj utakmici protiv Golden Stejta od kada je trejdovan u Vizardse iz San Franciska, Kispert je imao 18, dok je Gaford upisao 15, slabo veče je imao Deni Avdija koji je utakmicu završio sa sedam poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.