Bogdanović ubacio 17 poena za četvrtinu, sedmi put u nizu 20+ – ni to nije bilo dovoljno

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 09:16

Bogdanović ubacio 17 poena za četvrtinu, sedmi put u nizu 20+ – ni to nije bilo dovoljno

Košarkaši Majamija savladali su Atlantu rezultatom 122:113 u meču NBA lige igranom u noći između petka i subote.

Hoksi su propustili priliku da upišu trijumf, kada su na startu drugog poluvremena preokrenuli i stigli do dvocifrene prednosti, ali je ubrzo ispustili. Nju i čitav meč.

Osnovu za preokret je u drugoj deonici napravio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je u tom periodu igre postigao čak 17 poena, ali treba naglasiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je u ostatku ovog susreta imao samo šest.

Proveo je 35 minuta na parketu, postigao 23 poena uz čak 18 šuteva za tri. Pogodio je šest. Dodao je svom učinku pet asistencija i dva skoka uz ukradenu loptu.

Bogdanović je tako kao rezervista i šestu utakmicu u nizu imao najmanje 20 poena (sedmu ukupno, počeo kao starter protiv Filadelfije), što je najduži takav niz za igrača sa klupe od Tajlera Hira iz sezone 2021/22.

U redovima poraženog tima efikasniji su bili Tre Jang i Dežonte Marej.

Jangu tradicionalno ne leži ekipa sa Floride, ali je na ovom meču pokazao da može i protiv njih postigavši 30 poena i podelivši 13 asistencija.

Marej se nadovezao sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Sadik Bej ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova.

Majami je predvodio pomenuti Tajler Hiro sa 30 poena i sedam skokova, dok je Dankan Robinson postigao 21 od svojih 27 poena u poslednjoj četvrtini i tako bio važan faktor u pobedi Hita. To je ujedno i izjednačenje ličnog rekorda kada je broj poena u jednoj deonici.

Ekipa Erika Spolstre je sada ušla u mini-seriju sa dve pobede i na šestom su mestu Istočne konferencije koje vodi direktno u plej-of. Atlanta je prva ispod crte na 11. mestu.

Priliku da poprave svoj učinak imaće protiv Memfisa kada su Hoksi u pitanju, odnosno protiv Filadelfije.

NBA, rezultati

Filadelfija – Toronto 121:111

Bruklin – Denver 117:122

Hjuston – Dalas 122:96

Majami – Atlanta 122:113

Golden Stejt – Vašington 129:118

Sakramento – Finiks 120:105

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.