El Ninjo Tores završio karijeru porazom od 1:6!

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"El Ninjo" Tores završio karijeru porazom od 1:6!

Ubojiti španski centarfor oprostio se onako kako je želeo, utakmicom u kojoj je igrao protiv starog prijatelja Andresa Inijesta, kao i Davida Vilje.

Fernando Tores (35) u petak je odigrao poslednju zvaničnu utakmicu u karijeri ispunjenoj golovima i uspesima.

On se od japanskog Sagan Tosua i aktivnog igranja fudbala oprostio u meču 24. kola "Džej" lige protiv Kobea - 1:6 (0:3).

Popularni "El Ninjo" nije uspeo da se upiše u listu strelaca, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na drugoj strani pogodak postigao Andres Inijesta, jedan od Toresovih najboljih prijatelja.

Tores je namerno izabrao baš ovu utakmicu da kaže "zbogom" fudbalu, pošto je sa Inijestom i Davidom Viljom, prvotimcima Kobea, osvojio titulu prvaka sveta 2010, kao i EURO 2008. i 2012, uz po jedan gol u oba finala, protiv Nemačke (1:0) i Italije (4:0).

"Bilo je to sjajno putovanje, koje nas je odvelo do svakog kraja planete. Čudno je, ali i divno, što nas je fudbal doveo u Japan da se oprostimo od njega", napisao je Inijesta u otvorenom pismu Toresu, sa kojim je prvi put zaigrao kadetskoj reprezentaciji Španije pre 20 godina.

Fernando Tores počeo je karijeru u Atletiko Madridu, da bi 2007. prešao u Liverpul, gde je na 142 utakmice dao 81 gol. Četiri godine kasnije kupio ga je Čelsi za 50 miliona funti, što je u to vreme bio britanski rekord.

Iako u plavom dresu nije pružao sjajne partije, bio je deo tima koji je 2012. osvojio Ligu šampiona.

Kasnije je igrao još za Milan, a 2014. se vratio u Atletiko, sa kojim je 2018. podigao trofej Lige Evrope, kao sa Čelsijem pet godina ranije. Zatim se zaputio u Japan...

Povukao se kao treći strelac u istoriji "A" selekcije Španije, za koju je nastupio na šest velikih takmičenja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.