MANČESTER NA NOGAMA Bitka za spas jednog od najstarijih engleskih klubova

Izvor: 011vodič.com, 23.Avg.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MANČESTER NA NOGAMA Bitka za spas jednog od najstarijih engleskih klubova

Engleska, toliko verna tradiciji je na nogama. Razlog je jedan od najstarijih ostrvskih klubova, trećeligaš Buri, osnovan 1885.
Na meču engleske treće lige Donkaster – Linkoln, naša kladionica nudi kvotu 6.50 za igru X-1.
O čemu se radi? Buri je član profesionalnog nivoa engleskog fudbala, ali vlasnik Stiv Dejli nema novca da servisira obaveze prema igračima, trenerima i zaposlenima. Fudbalska liga Engleske, telo koje rukovodi takmičenjima niže rangiranim od Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lige, nemilosrdno je zapretila izbacivanjem Burija iz profesionalnog fudbala. Dakle, u petu ligu. To bi, drugim rečima, bio početak kraja kluba iz okoline Mančestera.
Uprkos ogromnim dugovanjima, Buri je prošle godine, kao četvrtoligaš, izborio direktan plasman u viši rang. Međutim, “repovi” su ostali. Čelnici takmičenja kaznili su klub minusom od 12 bodova, Buri ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu u prva četiri kola.
 
Bury FC: Hope and heartbreak as expulsion deadline nears https://t.co/VYt4U4178I pic.twitter.com/ft9aqXKZBK
— Sports Times (@SportstimesUK) August 23, 2019
Liga zahteva garanciju od 2.7 miliona funti na klupskom računu do petka u 23:59. U suprotnom, postaje amaterski klub. Dejl nema taj novac i preklinje za pomoć velikane iz komšiluka. Za Siti i Junajted je to “sića”. Buriju znači život.
Akciji spasavanja trećeligaša pridružio se i Ole Gunar Solskjer. Norvežanin je spreman da pomogne iz sopstvenog džepa. Zarad života kluba koji je 1900. i 1903. osvajao FA Kup. Tradicija je to.


The post MANČESTER NA NOGAMA Bitka za spas jednog od najstarijih engleskih klubova appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.