El Klasiko odlučuje šampiona?

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"El Klasiko" odlučuje šampiona?

Predstojećeg vikenda na programu je jedan od najvećih svetskih derbija, duel Barselone i Real Madrida na "Kamp Nou".

Dva najdominantnija španska tima na tabeli dele samo četiri boda, a Barselona mora da slavi u subotu od 20.00 ukoliko želi šansu da odbrani titulu.

U senci ovog meča vodiće se borba za mesto u Evropu, Valensiju i Malagu deli jedan bod, a ekipe od petog do 11. mesta samo tri.

"El Klasiko" u Barseloni je poslednja prilika za Katalonce da eventualnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedom smanje zaostatak za Realom na samo jedan bod i finiš prvenstva učine dramatičnom.

Ovaj duel će takođe biti obračun dva najbolja strelca, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Što se tiče borbe za mesto u Ligi šampiona, Valensija posle debakla u LE protiv Atletika, dočekuje Betis i traži pobedu pošto Malaga zaostaje jedan bod i u ponedeljak gostuj Osasuni.

Borba za Ligeu Evrope je još dramatičnija. Levante gostuje Sevilji, a poraženi bi mogao da se oprosti od mesta u Evropi.

Međusoban duel imaće i Atletiko Madrid i Espanjol, dok Atletik Bilbao gostuje Rasingu. Atletiko i Bilbao na umu imaju i revanš mečeve polufinala LE.

U borbi za opstanak, Saragosa gostuje na Maljorki, a Sporting u Hihonu čeka Rajo Valjekano.

Primera, 35. kolo:

18:00 Maljorka – Saragosa

18:00 Sporting Gijn – Rajo Valjekano

20:00 Barcelona – Real Madrid

22:30 Sevilja – Levante

Nedelja:

12:00 Real Sosijedad – Viljareal

12:00 Granada – Hetafe

16:00 Rasing Santander - Atletik Bilbao

18:00 Atletiko Madrid – Espanjol

21:30 Valensija – Betis

Ponedeljak:

21:00 Osasuna – Malaga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadač Barse neizvestan za "El klasiko"

Izvor: Sportal.rs, 20.Apr.2012

U okviru 35. kola Primere u subotu od 20 časova na "Nou Kampu" snage će odmeriti ljuti rivali Barselona i Real Madrid. Katalonci bi pobedom prišli na bod zaostatka za "kraljevskim klubom", a taj put mogao bi da im bude otežan ukoliko u "El Klasiku" ne bude mogao da zaigra napadač Aleksis Sančez.

Nastavak na Sportal.rs...

Real napada Barselonu i titulu

Izvor: Politika, 20.Apr.2012

Večeras od 20 časova na „Nou kampu” 164. prvenstveni okršaj španskih giganata. – I jedni i drugi optimisti: najavljuju dobru igru i pobedu. – Madriđani četiri godine bez trijumfa u šampionatu protiv „Barse”..Na „Nou kampu” večeras se od 20 časova u 164. međusobnom prvenstvenom...

Nastavak na Politika...

Bivši sudija De Losa: El klasiko je teže suditi nego polufinale Lige šampiona

Izvor: Blic, 21.Apr.2012, 09:50

Bivši španski sudija Raul Garsija de Losa je povodom predstojećeg derbija 35. kola španskog prvenstva između Barselone i Real Madrida izjavio da je to najteži ispit za arbitre...On je rekao da svakom mora biti čast da bude delilac pravde na tako važnoj utakmici, ali je dodao da je veoma važno...

Nastavak na Blic...

Lakše igrati, nego gledati

Izvor: RTS, 21.Apr.2012

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je da je lakše igrati nego sa strane posmatrati duel protiv najvećeg rivala ekipe Reala iz Madrida. Gvardiola je dodao da nije uživao u poslednjih pet susreta, kada je na terenu bilo dosta tenzije, pritisaka na sudije i nesportskog ponašanja fudbalera...Jedan...

Nastavak na RTS...

Gvardiola: Ako ne pobijedimo, odmah ćemo čestitati novom prvaku

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Apr.2012

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je da je lakše igrati nego sa strane posmatrati duel protiv najvećeg rivala ekipe Reala iz Madrida. Gvardiola je dodao da nije uživao u posljednjih pet susreta, kada je na terenu bilo dosta tenzije, pritisaka na sudije i nesportskog ponašanja fudbalera. Jedan...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

EL KLASIKO: UŽIVO!

Izvor: Mondo, 21.Apr.2012

Real vodi na prepunom Kamp Nou! Pogledajte gol Kedire i pratite tekstualni prenos utakmice na MONDU..

Nastavak na Mondo...

Barselona - Real Madrid 1:2 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 21.Apr.2012

Poslednje izdanje "El Klasika" pripalo je Real Madridu, što je verovatno dovoljno za novu titulu. Na "Kamp Nou" u 165. izdanju bilo je 2:1, a golove su dali Aleksis Sančez, Sami Kedira i Kristijano Ronaldo.

Nastavak na Sportal.rs...

Ronaldo doneo titulu Realu?

Izvor: B92, 21.Apr.2012

Madridski Real pobedio je evropskog prvaka Barselonu sa 2:1 (1:0) na "Nou Kampu" i sada ima sedam bodova prednosti na tabeli španske Primere..."Kraljevski" klub je poveo u 17. minutu "El klasika" golom nemačkog reprezentativca Samija Kedire...Katalonci su došli do izjednačenja u 70. minutu kada je...

Nastavak na B92...

Uživo: Kedira iskoristio grešku Pujola, Barsin srednji red podbacio (1:0)

Izvor: Blic, 21.Apr.2012

Fudbaleri Barselone i Reala igraju El Klasiko u okviru 35. kola Primere. Real pre ovog duela ima četiri boda prednosti na tabeli u odnosu na najvećeg rivala...21:03 - Počinje drugo poluvreme..Nema promena u sastavima ekipa na početku drugog poluvremena. Trener Barselone Pep Gvardiola zabrinuto je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.