Lakše igrati, nego gledati

Izvor: RTS, 21.Apr.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše igrati, nego gledati

Trener fudbalera Barselone Pep Gvardiola rekao je da je lakše igrati nego sa strane posmatrati duel protiv najvećeg rivala ekipe Reala iz Madrida. Gvardiola je dodao da nije uživao u poslednjih pet susreta, kada je na terenu bilo dosta tenzije, pritisaka na sudije i nesportskog ponašanja fudbalera.

Jedan od incidenata koji je obeležio susret dva španska giganta dogodio se prošle godine na revanš utakmici Superkupa na Nou Kampu kada je trener Madriđana Žoze Murinjo gurnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prst u oko Gvardiolinom asistentu Titu Viljanovi.

"Lepše je igrati 'Klasiko' nego gledati sa klupe šta se sve dešava. Nemam lepa sećanja sa nekoliko prošlih susreta, bilo da su porazi ili pobede u pitanju, nisam uživao. U prošlosti su se dešavale neke stvari koje ne mogu da razumem, ali sutra je novi duel", rekao je Gvardiola.

Barselona trenutno zaostaje četiri boda na tabeli, a trener Katalonaca je svestan da u slučaju poraza njegov tim nema šta da traži u nastavku sezone.

"Ukoliko Real pobedi ili bude nerešeno, izgubićemo titulu. Naša jedina šansa je pobeda. U suprotnom imaćemo novog šampiona, moraćemo da im čestitamo i okrenemo se narednoj sezoni", dodao je Gvardiola.

Utakmica Barselona - Real na programu je u subotu od 20 časova na stadionu Nou Kamp.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.