Ekspresna smena: Žakelj novi trener košarkaša Budućnosti

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 21:26

Ekspresna smena: Žakelj novi trener košarkaša Budućnosti

Slovenački stručnjak Andrej Žakelj novi je trener košarkaša Budućnosti, objavljeno je na zvaničnom sajtu podgoričkog kluba.

Vest se pojavila samo sat vremena posle poraza od Ikogee (74:88) u 8. kolu ABA lige.

"Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Budućnosti, doneta je odluka da mesto glavnog trenera plavo-belih preuzme Andrej Žakelj. Slovenački stručnjak je karijeru počeo u Lastovki, potom vodio poljski Start Lublin, a onda se vratio u Sloveniju i bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na klupama Podčetrteka i Šentjura. Bio je pomoćnik Jurice Golemca u Primorskoj od kojeg je preuzeo brigu o ekipi i osvojio slovenački Kup 2020. godine", piše u saopštenju Budućnosti.

Dodaje se da je Žakelj posle Primorske, preuzeo SC Derbi i već u debitantskoj sezoni u ABA ligi napravio sjajan rezultat.

Prethodne sezone su popularni "studenti" stigli do plej-ofa ABA lige gde su tesno izgubili od Partizana 2-1.

Na Superkupu ABA lige koji je održan u SC "Morača", Žakeljeva ekipa je napravila iznenađenje i savladala FMP, Budućnost i Partizan i na kraju podigla pehar.

"Nadamo se da će Andrej vratiti ekipu na pobednički kolosek i na mesto gdje ovaj klub pripada, a to je u samom vrhu ABA lige i Evrokupa! Andrej dobro došao!", zaključuje se u saopštenju Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.