Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 21:35

Eibar se pokrenuo s mrtve tačke, ali za tri minuta prosuo trijumf (VIDEO)

Prvi bod posle tri utakmice i prvi korak ka opstanku

Dugačak je put do ostanka u elitnom rangu Primere, a Eibaru će biti posebno teško nastavili li ovim tempom... Posle tri uzastopna poraza Eibar je u lokalnom derbiju s Atletikom uspeo da uzme prvi bod i tako napravi jedan korak ka ostvarenju konačnog cilja, a da je bilo samo malo više pribranosti možda je mogao da se uzme ceo plen. No, na kraju je Atletik zadovoljniji jer je izborio konačnih 2:2.

Veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posao za domaći sastav odradio je Marko Dmitrović sa nekoliko dobrih intervencija, ali teško da može da bude krivac za bilo koji od dva pogotka gostiju. Jer, kod pogotka koji je otvorio utakmicu nesmotreno je reagovao Eskalante pošto je rukom sprečio udarac Jurija Berčičea sa ivice kaznenog prostora. Sudija Eduardo Prijeto nije mnogo oklevao i pokazao je na belu tačku, gde je Raul Garsija rutinski odradio posao i matirao srpskog čuvara mreže.

Akcija kod izjednačujućeg gola domaćina počeo je upravo od Dmitrovićevog ispucavanja. Ceo taj napad bio je potpuno konfuzan, a završio se tako što je Kike na pomalo čudan način iskoristio asistenciju Pedra Leona i već posle 19 minuta na semaforu je stajalo – 1:1.

Isti rezultat ostao je sve do 78. minutu, kada je Fabio Oreljana pogodio takođe sa bele tačke. Eskalante se iskupio za kiks iz prvog dela tako što je izvukao faul za jedanaesterac od Garsije, a Oreljana nije imao problem da dovrši započeto.

Taman kada je zaličilo da bi domaćin, koji je od starta drugog poluvremena morao da funkcioniše bez prvog trenera Hozea Mendilibara zaradio direktan crveni karton zbog glasnog prigovora sudiji – mogao da proslavi veliku pobedu, usledio je šok. Katastrofalno su se postavili Korea i Oliveira u odbrani i uopšte nisu ispratili gde im je Asijer Viljalibre, koji se neopaženo prošetao između dvojice čuvara i zakucao loptu pored stative.

Dok je na stadionu Eibara sve prštalo od golova, Valjadolid i Selta su odigrali meč bez golova, mada je Jago Aspas u 71. minutu promašio jedanaesterac verovatno vredan tri boda...

PRIMERA – 29. KOLO

Ponedeljak

Levante – Sevilja 0:1 (0:1)

/Karlos 87ag – De Jong 46/

Betis - Granada 2:2 (0:1)

/Fernandez 29, Soldado 91 - Kanaljes 85pen, Teljo 88/

Utorak

Hetafe - Espanjol 0:0

Viljareal - Majorka 1:0 (1:0)

/Baka 16/

Barselona - Leganes 2:0 (1:0)

/Fati 42, Mesi 69/

Sreda

Eibar – Atletik Bilbao 2:2 (1:1)

/Kike 19, Oreljana 78 penal – Garsija 8 penal, Viljalibre 81/

Valjadolid - Selta 0:0

22.00: (4,60) Osasuna (3,40) Atletiko Madrid (1,85)

Četvrtak

19.30: (3,90) Alaves (3,35) Sosijedad (2,00)

22.00: (1,38) Real Madrid (5,00) Valensija (7,75)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.