EVROKUP: Zvezda posle PREKIDA i PREOKRETA stigla do važne pobede protiv Monaka! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Zvezda posle PREKIDA i PREOKRETA stigla do važne pobede protiv Monaka! (FOTO)

Sjajan meč crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u okviru drugog kola Evrokupa ekipu Monaka u gostima sa 63:66 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29). Iako su vodili tokom prvog poluvremena, čini se da je prekid na startu drugog dela usled kvara semafora izabcio crveno-bele iz dotadašnjeg ritma, pa je Monako potpuno preokrenuo rezultat i došao na korak od trijumfa. Međutim, boljom igrom na samom kraju meča, izabranici Milana Tomića su zabeležili veoma važan trijumf, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi u grupi A ovogodišnjeg Evrokupa.

.@EuroCup Round 2

BC Crvena zvezda mts starting five:

PG: @jragz1

SG: @Billy_Baron

SF: Lazić

PF: Faye

C: Zirbes#WeAreTheTeam #ASMCZV #7DAYSEuroCup pic.twitter.com/pRAQM3qfss

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 10, 2018

Viđen je neverovatno mali broj poena u prvih deset minuta. Preslikano kao i u Podgorici, košarkaši Zvezde su odlično otorili meč i zahvaljujući dobroj odbrani rešili prvu deonicu sa 17:6! Mučio se Monako da pronađe rešenje sa centarsku liniju aktuelnog šampiona Srbije, pošto su Odžo i Cirbes pravili veliku razliku u kvalitetu ispod obruča.

First quarter in the books: @ASMonaco_Basket 6

BC Crvena zvezda mts 17@Billy_Baron 5 pts, Perperoglou and Faye 3 pts #ASMCZV #7DAYSEuroCup #WeAreTheTeam

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 10, 2018

U drugoj deonici Monako se trgao, međutim nedovoljno da uhvati onaj prepoznatljivi ritam. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena domaći tim je uspeo da priđe na minus četiri - 24:22 u korist Zvezde. U tom trenutku napadi crveno-belih bili su ishitreni što je domaći tim umeo da iskoristi. Uprkos boljoj igri domaćeg tima, izabranici Milana Tomića su prvi deo igre rešili u svoju koris sa 33:29!

Halftime: @ASMonaco_Basket - BC Crvena zvezda mts 24:29;@Billy_Baron 8pts, Filip Čović 5, @Lokoibadan 4 #ASMCZV #7DAYSEuroCup #WeAreTheTeam pic.twitter.com/qjc1Banif6

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 10, 2018

Prekid koji je usledio odmah na startu drugog poluvremena potpuno je okrenuo tok meča. Zvezda je bila bez peona duže mod šest poena, a Monako je uspeo da povede sa deset poena razlike 42:32! Nastavio je domaći tim sa odličnom igrom i rešio treći period igre sa 44:37!

After 3rd Q: @ASMonaco_Basket - BC Crvena zvezda mts 44:37#ASMCZV #WeAreTheTeam

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 10, 2018

 Zvezda je uspela da uhvati priključak na početku četvrte deonice, ali je domaći tim sve to poništio dobrim šutem za tri peona, što im je pomoglo da održe prednost od pet poena. Veliki problem za tim Milana Tomiča bila su slobona bacanja, koje igrače Crvene zvezde nikako nisu uspevali da ubace. Uprkos svemu tome Zvezda je došla na minus jedan u samom fimnišu meča. U tom trenutku glavni faktor Zvezdinog preokreta bio je Bili Beron! Sa tri ubačena poena i iznuđenim faulom u napadu omogućio je svom timu da povede sa 56:55! Nekadašnji igrač Zvezde Elmedin Kikanović bio je odličan na ovom meču. Zadaao je puno problema crveno-belima i sa 20 poena bio nezaustavljiv. Na kraju, zahvaljujući dobroj odbrani ofanzivnom skoku beogradski tim je slavio i zabeležio izuzetno važan trijumf!

MONAKO - CRVENA ZVEDA 63:66 (6:17, 18:12, 20:8, 19:29).

DVORANA: 

SUDIJE:

Monako: Humer, Kikanović, Lakomb, Nidam, Robinson, Beri, Čem, Džordži, L. Džons, J. Džons, Luk, Katara.

Crvena zvezda: Beron, Faje, Lazić, Reglend, Cirbes, Čović, Dobrić, Odžo, Perperoglu, Radanov, Ristić, Simanić.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.