EVROKUP: Rapsodija u punom Pioniru, Zvezda pregazila Galatasaraj (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROKUP: Rapsodija u punom Pioniru, Zvezda pregazila Galatasaraj (FOTO)

Rutinska pobeda crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali pred punom dvoranom ''Aleksandar Nikolić'' ekipu Galatasaraja u petom kolu A grupe Evrokupa sa 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10) i tako došli do četvrte pobede u ovom takmičenju. Crveno-beli su odigrali odličan meč, a do pobede su Zvezdu predvodili Džo Regland sa 18 i Bili Beron sa 16 poena.

Početak meča nije bio obećavajuć pošto obe ekipe nisu iskoristile nekolimo prvih napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a Maik Cirbes je promašio i zakucavanje. Gosti su uspeli da dođu do vođstva od 3:2, ali je veoma brzo Zvezda preuzela konce igre u svoje ruke. Galatasaraj je uspeo da bude egal do polovin prve četvrtine, ali je ubrzo svoju drugu trojku pogodio Bili Beron, a Zvzeda povela 17:11 i počela da stvara ozbiljniju prednost. Gosti su postigli još samo dva poena u poslednjih dva i po minuta prve četvrtine pa su crveno-beli na prvom malom odmoru imali dvocifrenu prednost 26:13. Zvezda je malo sporije počela drugug četvrtinu i postigla svega dva poena za tri i po minuta, ali gosti iz Istanbula nisu to iskoristili. Sa druge strnae Perperoglu je postigao trojku, priključio se Regland i uz Berona koji je u jednom trenuku trojke šutirao 4-4, na poluvremenu su crveno-beli imali velikih 18 poena prednosti (44:26).

.@jragz1 throws it ⬆ for Mouhammad Faye slams it home!@kkcrvenazvezda has started very strong in the opening quarter. #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/dSPs9Okcpw

— EuroCup (@EuroCup) October 30, 2018

Još jednom je Zvezda imala period bez poena, ovog puta dva minuta treće četvrtine, ali Galatasaraj to nije umeo da iskoristi. Igrači Milana Tomića nisu imali takvih problema pošto su pogađali iz gotovo svih pozicija, a prednost je konstantno rasla. Posle odlične odbrane i kontre Faje je zakucao, a vođstvo Zvezde iznosilo 25 poena (65:40) tri minuta pre kraja treće deonice. Domaćin je u potpunosti sve držao pod kontrolom, a Galatasaraj je ostao na preko 20 poena zaostatka pred četvrtu deonicu.

After 3rd quarter:

BC Crvena zvezda mts 69@GSBasketbol 47

Top scorers: @Billy_Baron 16, @jragz1 14, Faye and Zirbes 10 #CZVGAL #7DaysEuroCup #WeAreTheTeam pic.twitter.com/ENLIzJU6tN

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) October 30, 2018

Poslednjih 10 minuta bili su formlanost za ekipu Milana Tomića. Ipak, opuštanja nije bilo, a nošeni podrškom sa tribina momci u crveno-belim dresovima odigrali su ozbiljno, rutinski su priveli meč kraju i ostvarili ubedljiv trijumf.

CRVENA ZVEZDA - GALATASARAJ

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Himenez, Kontas, Vilijus.

GLEDALACA: 6.000

CRVENA ZVEZDA: Regland, Radanov, Čović, Perperoglu, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

GALATASARAJ: Vebster, Herison, Arapaović, Gokalp, Hejs, Korkmaz, Arar, Erdeniz, Cinko, Klobučar, Auguste, Koksal.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.