EVROKUP: Partizan se dizao i padao, ali zasluženo slavio u Istanbulu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 19:52

EVROKUP: Partizan se dizao i padao, ali zasluženo slavio u Istanbulu (VIDEO)

Crno-beli stigli do druge pobede.

Koašrkaši Partizana savladali su u Istanbulu Bahčešehir sa (24:17, 14:22, 17:21) u četvrtom kolu A grupe Evrokupa i tako ostvarili drugu pobedu u takmičenju. Crno-beli su uspeli da ostvare zasluženi trijumf u meču u kojem su nekoliko puta imali i osetniju prednost koju su olako gubili, ali su na kraju uspeli na krilima Kodi Miler-Mekintajera i Erika Mike da dođu do pobede protiv fenjeraša u A grupi.

Početak meča u Istanbulu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su crno-beli igrali bez povređenih Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza, pripao je domaćinu koji je u uvodnim minutima konstantno bio u vođstvu, ali je Partizan pratio u korak rivala i zaostajao jedan poen u 4. minutu (9:8). Kodi Miler-Mekintajer postigao je poene uz faul i posle iskorišćenog bacanja Partizan je vodio 11:9, da bi četiri poena dodali Mika i Dangubić za prednost crno-belih 15:9 u 6. minutu. Seriju Partizana od 7-0 prekinuo je Jildizli, da bi ulsedio period igre poen za poen, ali su crno-beli čuvali šest poena prednosti. Trojkom Radeta Zagorca Partizan je u završnici četvrtine stigao do maksimalnih sedam poena prednosti 22:15, a to je bilo vođstvo crno-belih na prvom malom odmoru 24:17.

.@BKBasketbol, Nice ball and player movement with @jjsticks01 finding Erkan Yilmaz for the big dunk!💪#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/2XkLauf2BF

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) October 20, 2020

Odlično su crno-beli ušli u drugi period igre, a Gordić trojkom i Mika sa četiri poena doneli su Partizanu dvocirenu prednost 31:19 u 12. minutu. Bahčešehir je uspeo da spusti zaostatak na jednocifren, ali je Partizan konstantno održavao od sedam do devet poena prednosti, da bi Mika novim poenima ponovo odveo crno-bele na dvocifrenu razdaljinu 35:24 u 15. minutima. Međutim, sve dobro što su izabranici Vlade Šćepanovića uradili u prvih pet minuta druge četvrtine, prosuli su do kraja deonice. Vezali su crno-beli nekoliko promašaja, izgubili nekoliko lopti dok je na drugoj strani domaćin koristio skoro svaku priliku, tačnije Džamal Džons koji je u seriji Bahčešehira 15-3 postigao sedam poena, a domaćin do velikog odmora stigao do potpunog preokreta 39:38.

.@PartizanBC, @erc95 doesn't hold himself back!!! 😱#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/67Lxo9GGDu

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) October 20, 2020

Drugo poluvreme je Partizan otvorio trojkom Miler-Mekintajera i stigao do izjednačenja 41:41. Međutim, Amerikanac je ubrzo u jednom napadu izgubio loptu i omogućio Grinu da postigen trojku za najveći prednost domaćina 46:41. Ipak, Partizan je uspeo da održi korak za domaćinom preko Miler-Mekintajera i trojke Dangubića i dođe do 48:46,. Međutim, Bahčešehir je konstantno održavao prednost u trećoj deonici, iako su crno-beli trojkom Pejdža uspekli da priđu na 52:51 u 26. minutu. Konačno je Partizan uspeo da stigne i prestigne domaćina poenima odličnog Mike za 57:56 minut i po pre poslednjeg odmora, da bi Amerikanac još jednom poentirao pre kraja treće deonice pa je Partizan u četvrti period ušao sa tri poena prednosti (59:56).

.@BKBasketbol, Enjoy your flight with Erkan Yilmaz's airlines 🛫#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/dVMRO5nfzm

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) October 20, 2020

Trifunović zkaucavanjem i Mika sa penala doneli su Partizanu pest poena prednosti (62:56) na početku poslednje deonice, ali je Aldriž sa pet vezanih poena ponovo vratio potpuno Bahčešhir u meč (62:61) u 33. minutu. Dangubić je trojkom prekinuo nalet domačina, da bi sa pet vezanih poena raspoloženog Miler-Mekintajera Partizan vodio 70:65 četiri minuta pre kraja meča. Bahčešehir je sa linije za slobodna bacanja smanjio na 70:68, da bi Veličković trojkom i Mika još jednim dobrim izdanjem ispod koša odveli crno-bele na sedam poena udaljenosti dva minuta pre kraja 75:68. Međutim, Bahčešehir je za 40 sekundi uspeo da priđe na 75:72 poenima Grina i Ozdemira, da bi Miler-Mekintajer 76 sekundi pre kraja postigao trojku i povećao prednoat crno-belih na 78:72. Useldili su poeni domaćina i izgubljena lopta Veličkovića, da bi Dangubić iznudio faul u napadu. Mada su crno-beli mogli da uđu u mirnu završnicu, Miler-Mekintajer je izgubio loptu, a Grin smanjio na 78:76 30 sekundi pre kraja. Za izgubljenu loptu Miler-Mekintajer se iskupio poenima osam sekundi pre kraja za 80:76 i tako overio trijumf crno-belih

BAHČEŠEHIR - PARTIZAN (17:24, 22:14)

DVORANA: Akatlar Arena.

SUDIJE: Hirezuelo, Udjanski, Hadžić.

BAHČEŠEHIR: Džons, Juceoral, Akpinar, Ozdemir, Onsel, Grin, Kiličli, A. Jilmaz, Jildizli, Akjazili, Oldridž, E. Jilmaz.

PARTIZAN: Mika, Miler-Mekintajer, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Gordić, S. Janković, Angola, Veličković, N. Janković, Tomas, Trifunović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK - Mika pokrenuo Partizan, KMM dokrajčio protivnika!

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2020

Odlične partije Erika Mike i Kodija Milera-Mekintajera za pobedu Partizana u Istanbulu...Iako oslabljeni neigranjem Vila Mozlija i Nemanje Jaramaza, ekipa Partizana je uspela da savlada Bahčešehir u okviru četvrtog kola Evrokupa sa 76:82...Uvodni minuti utakmice pripali su Bahčešehiru, crno-bele...

Nastavak na Sportske.net...

Partizan posle drame slavio u Istanbulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Bahčešehir 82:76 u četvrtom kolu grupe A Evrokupa u Istanbulu..Crno-beli sada imaju skor od dve pobede i dva poraza, dok je turski predstavnik zabeležio četvrti neuspeh...Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kodi Miler Mekintajer sa 22 poena i sedam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.