Izvor: HotSport.rs, 05.Sep.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUROBASKET: Španija bolja od Hrvatske u triler završnici

Španija je posle velike borbe pobedila reprezentaciju Hrvatske i sačuvala maksimalan učinak u grupi C.
Izabranici Serđa Skariola su u derbiju dana pobedili Hrvatsku rezultatom 79:73 (21:20, 17:12, 15:22, 26:19).
Španci nisu imali problema u prva tri meča u Klužu i rutinski su pobeđivali Crnu Goru, Češku i Rumuniju. Danas su imali velikih problema protiv tima Ace Petrovića koji je bio na dobrom putu da opet savlada ‘crvenu furiju’.
Hrvati >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << su fantastično otvorili meč i poveli rezultatom 13-3. Španci su se na krilima braće Gasol vratili u meč i na odmor su otišli sa šest poena prednosti. U trećoj deonici je usledila rezultatska klackalica. Hrvatska je od minus osam stigla do plus četiri, ali su onda opet usledili prazni minuti i ušlo se u neizvesnu završnicu.
Na kraju je odlučila penal završnica u kojoj je uspešniji bio aktuelni prvak Evrope. Riki Rubio i Fernando San Emeterio su bili nepogrešivi sa linije slobodnih bacanja, a možda i odlučujući potez meča bio je blokada Huanča Ernangomeza na Bojanu Bogdanoviću u poslednjim sekundama meča.
Najefikasniji u redovima Španije bio je Riki Rubio sa 13 poena, San Emeterio je postigao 12, a Pau Gasol je ostvario dabl-dabl učinak, 11 poena i 10 skokova. Kod Hrvata je najbolji bio Dario Šarić sa 18 poena i 13 skokova, a pratio ga je Bojan Bogdanović sa 15 postignutih poena.
Španija – Hrvatska 79:73
(21:20, 17:12, 15:22, 26:19)
Španija: P. Gasol 11, Rodrigez 12, Navaro, Rubio 13, M. Gasol 9, V. Ernangomez 2, Sastre 6, Vives, Oriola 5, San Emeterio, Abrines, H. Ernangomez.
Hrvatska:  Krušlin, Popović 11, Simon 9, Šarić 18, Ukić, Žorić 6, Planinić, Bender 4, Buva, Ramljak, Tomas 10, Bogdanović 15.
The post EUROBASKET: Španija bolja od Hrvatske u triler završnici appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva muka za Španiju, Hrvatskoj malo falilo

Izvor: Mondo, 05.Sep.2017

Španija u derbiju 4. kola Grupe C pobedila Hrvatsku 79:73 i osigurala prvo mesto u Grupi C. Revanš za poraz u Riju na Olimpijskim igrama. Mađari ostavili Rumune kod kuće...Španija je prve tri utakmice na Evropskom prvenstvu u Grupi C, koja se igra u rumunskom Klužu, dobila prosečnom razlikom od...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.