EP 2016: vaterpolisti u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom

Izvor: Politika, 04.Okt.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP 2016: vaterpolisti u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom

Na žrebu u Skupštini grada Beograda određeno da će na Evropskom prvenstvu (10-23. junuar) iduće godine naše vaterpolistkinje biti u u skupu sa Španijom, Italijom, Nemačkom, Francuskom i Hrvatskom.

Vaterpolisti Srbije, svetski prvaci, odbranu titule evropskog šampiona kao domaćini (Beograd, 10-23. januar iduće godine) počeće u grupi s Hrvatskom, Francuskom i Maltom.

I vaterpolistkinje će igrati protiv Hrvatske i Francuske. A u njihovom skupu su još Španija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Italija i Nemačka.

Tako je odlučeno žrebom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda. A sudbinu su određivali naši reprezentativci Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Nikola Jakšić i reprezentativke Dragana Ivković i Tijana Jakovljević.

Prošli put je Beograd bio domaćin najboljim vaterpolistima Evrope 2006. Tada je Srbija osvojila svoju prvu medalju i to zlatnu.

– Posle deset godina smo ponovo domaćini velikog vaterpolo događaja. Reč je o najtrofejnijem srpskom sportu i čast nam je što ćemo u našoj „Areni” organizovati sjajan festival sporta, – obećao je pred gostima na žrebanju gradonačelnik Beograda Siniša Mali. – Od 2006. vaterpolisti su bili najbolji u Ajundhovenu i Budimpešti i sada je prilika da naprave het trik. Ovo će biti najveće ikad organizovano prvenstvo sa 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Prilika da se Beograd predstavi kao grad sporta, kao organizator najboljeg prvenstva u tom pogledu. Hoću da se zahvalim vaterpolo radnicima, volonterima na velikom radu i naporima kako bismo 10. januar dočekali spremni i ponosni. Gostima želim prijatan boravak, da upoznaju Beograd i Srbiju.

Paolo Bareli, predsednik Evropske plivačke federacije (LEN) kazao je sledeće:

– Srećni smo što - Zatim je biranim rečima govorio Paolo Bareli, predsednik LEN

- Srbija je zemlja vaterpola. Ne mogu da se nađu reči kako bi se opisali svi uspesi vaterpolista ove zemlje. Pet takmičenja u nizu i pet zlatnih medalja. To je neverovatno. Oduševljeni smo što će veliko prvenstvo biti u takvom objektu kakva je „Arena”, uzbudljivo je očekivati 15.000 navijača na tribinama. Hoću da se zahvalim Vladi Srbije, gradu, vaterpolo radnicima na podršci, urađenom velikom poslu i naporiima koje će uložiti u narednim nedeljama do početka prvenstva.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

EP U VATERPOLU: Biće pakleno u Areni, Hrvati u našoj grupi

Izvor: HotSport.rs, 04.Okt.2015

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u grupi B zajedno sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom, odlučeno je danas žrebom u Skupštini grada.. . U B grupi takmičiće se Crna Gora, Španija, Holandija i Slovačka. U grupi C Italija, Rumunija, Nemačka, Gruzija,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.