Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2015, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL, PLEJ-OF: Fener prvi učesnik Fajnal-fora, Makabiju skinuta kruna

Košarkaši Fenerbahčea će igrati na završnom turniru Evrolige pošto su i u trećem meču četvrtfinala plej-ofa savladali Makabi, ovog puta pred njegovim navijačima i to posle produžetka sa 75:74 (13:20, 24:11, 13:14, 15:20, 10:9).

Izraelski tim je nešto biolje otvorio meč i stekao je solidnu prednost posle prve četvrtine, ali je u drugoj došlo do potpunog preokreta pošto je Nikos Zizis potpuno neočekivano >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << zasjao i doneo je važne poene gostima. Malo po malo domaći su smanjivali zaostatak da bi u samoj završnici i jedna i druga prilika propustile priliku da trijumfuju. Sa strane gostiju tragičar je bio Jan Veseli koji je promašio dodatno slobodno bacanje, a sa druge Džeremi Pargo kojem se u momentima odluke daje lopta u ruke.
U dodatnih pet minuta igralo se koš za koš da bi na devet sekundi pre kraja Gaudlok prodorom do koša doneo poen prednosti gostima. Domaći su ponovo imali priliku za trijumf, ali su je ponovo propustili i samim tim su ostali bez krune koju su osvojili prošle sezone u Milanu.
Potpuno neočekivano najefikasniji kod pobednika bio je Nikos Zizis sa 19 poena, Gaudlok je doda 15, a Veseli 12. Naši reprezentativci su imali nešto slabije veče, Bogdan Bogdanović je uz osam poena imao i četiri skoka, dok je Nemanja Bjelica pre vremena završio meč zbog pet ličnih grešaka, a pre toga je upisao pet poena i šest uhvaćenih lopti. Kod domaćina dvocifren učinak imali su Pargo sa 21 i Rendl sa 19 poena.
Fenerbahče će u polufinalu igrati protiv boljeg iz četvrtfinalne serije u kojoj madridski Real sa 2:0 vodi protiv Anadolu Efesa.
Četvrtfinale:
Makabi – Fenerbahče 74:75 (0:3 u seriji)
20.45 Panatinaikos – CSKA (0:2)
Utorak, 21. april:
20.55h Anadolu Efes – Real Madrid (0:2)
19.00h Olimpijakos – Barselona (1:1)

hotsport.rs

The post EL, PLEJ-OF: Fener prvi učesnik Fajnal-fora, Makabiju skinuta kruna appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Šampion zaustavljen u četvrtfinalu: Obradović, Bogdan i Bjelica na fajnal-foru

Izvor: Blic, 20.Apr.2015

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na fajnal-for Evrloge pošto su savladali Makabi kao gosti posle produžetka sa 75:74 (13:20, 24:11, 13:14, 15:20, 10:9) i četvrtfinalnu seriju rešili sa maksimalnih 3-0...Velika drama viđena je u Tel Avivu, aktuelni prvak Evrope bio je blizu da prvi put slavi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.