EL - Marinković vodio Valensiju do pobede u Rusiji, CSKA strepeo protiv Baskonije!

Izvor: Sportske.net, 17.Jan.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Marinković vodio Valensiju do pobede u Rusiji, CSKA strepeo protiv Baskonije!

Odlična partija bivšeg košarkaša Partizana u Sankt Petersburgu.

Košarkaši Valensije slavili su na gostovanju u Sankt Petersburgu protiv ekipe Zenita, na kraju je bilo 81:86 za goste iz Španije.

Gosti su dobili prvi kvartal sa 20:16, u drugom se probudio Olbisi, ali je španski sastav zadržao četiri poena viška.

Sjajna treća četvrtina Valensije se ispostavila kao ključna, zadržali su domaćina na samo devet poena, postigli su osam više >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i na poslednji odmor su otišli sa 11 poena prednosti.

Zenit je uspeo da se vrati rezultatski, ali nisu imali snage za preokret, na kraju pobeda Valensije, 10. ove sezone.

Vanja Marinković je predvodio pobednički sastav sa 14 poena, pratili su ga Motum sa 12, kao i Ndur i Dornekamp sa po 11 poena.

Kod Zenita 18 poena Olbisija, 13 je dodao Zubkov, dok je 10 ubacio Voronov.

CSKA je imao veliko vođstvo protiv ekipe Duška Ivanovića, ali su gosti iz Vitorije sjajnom serijom u samoj završnici uneli dramu u meč, uspeli su ipak "Armejci" da ostanu u suficitu i da slave, na kraju 94:90 u korist Moskovljana.

Tesno je bilo u prvom kvartalu, koji domaćin dobija sa 27:25, u drugom su prednost povećali na šest poena.

U trećem kvartalu su zategli odbranu "Armejci", primili su samo 12 poena, te su na poslednji odmor otišli sa viškom od 17 poena.

Baski su serijom 12-0 u finišu uneli nervozu u redove ekipe Dimitrisa Itudisa, ali je domaćin ipak zadržao prednost i na kraju došao do 14. pobede u sezoni.

Blistao je u pobedničkom sastavu sa 33 poena Majk Džejms (34 indeks), pratili su ga Hilijard sa 14 i Fojtman sa 10.

Kod Baskonije odličan Fal sa 19 poena i 10 skokova, pratili su ga Henri sa 18 poena i devet uhvaćenih lopti, Džening sa 12, kao i Šilds sa 11 i Šenglija sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CSKA se kockao, Marinković "rešetao" u Sankt Peterburgu

Izvor: RTS, 17.Jan.2020

Košarkaši moskovskog CSKA i Valensije ostvarili su pobede u prvim utakmicama današnjeg programa 20. kola Evrolige. . CSKA je na svom terenu dočekao Baskoniju i došao do trijumfa, rezultatom 94:90..."Armejci" su na poluvremenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.