EL: Baski čuvaju osmo mesto, PAO na korak od stotke na Kanarima

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2019, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Baski čuvaju osmo mesto, PAO na korak od "stotke" na Kanarima

U okviru 24. kola Evrolige nove pobede su upisale ekipe Baskonije i Panatinaikosa.

Baskonija je u "Fernando Buesa" areni slavila protiv Žalgirisa i tako ekipu Šarunasa Jasikevičijusa udaljila od plej-ofa, bilo je 80:73 za ekipu Velimira Perasovića.

Dobili su domaći košarkaši prvi kvartal sa 17:12, a u drugom delu su došli i do dvocifrene prednosti, na odmor su otišli sa 15 poena prednosti.

Delovalo je da je sve rešeno u Vitoriji, ali se Žalgiris >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << probudio, prepolovili su deficit pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, domaćin je uspevao da ostane u prednosti, gosti su se približili na šest poena u poslednjem minutu nakon trojke Grigonisa, ali to je bilo sve, Baskonija je upisala 12. trijumf ove sezone i ostala na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, dok je Žalgiris sa skorom 9-15 sve dalji od doigravanja.

Luka Viloza najefkasniji sa 16 poena u pobedničkom sastavu, 14 je uz 10 skokova dodao Šejvon Šilds, 13 poena ubacio je Poarije, koliko je dodao i Fojtman, dok je dvocifren bio i Marselinjo Uertas sa 11 poena.

U poraženoj ekipi 13 poena Brendona Dejvisa, po 11 su dodali Grigonis i bivši centar Zvezde Dion Tompson, dok je dvocifren sa 10 bio i Milaknis.

Gran Kanarija je ugostila Panatinaikos, koji se bori za doigravanje, a gosti iz Atine upisali su tek drugi trijumf na gostovanjima ove sezone, slavili su sa 80:99.

Domaćin je igrao jako dobro u prva dva kvartala, ali su gosti i pored velikog broja izgubljenih lopti uspevali da ostanu u prednosti. Nakon 20 minuta "Zeleni" su vodili sa 45:50.

U trećem kvartalu je takođe bilo tesno, ali je PAO uspeo da poveća suficit za dva poena.

A onda, u poslednjem kvartalu, gosti uspevaju da se odlepe, te na kraju dolaze do ubedljivog trijumfa, umalo i do 100 postignutih poena.

Istakao se Kit Lengford sa 18 poena, pogađao je Amerikanac kada je bilo najpotrebnije, dok je odličan bio i Kalates sa 17 poena i devet asistencija.

Odličan i Tanazis Adetokumbo sa 16 poena, 14 je dodao sve bolji Papajanis, dok je dvocifren sa 10 bio i Papapetru.

U poraženom sastavu 21 poen Rabasede, 16 je dodao Džejkob Vili, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Markus Erikson.

Bivši bek Zvezde Nikola Radičević ubacio je pet poena, uz sedam asistencija i dva skoka.

Himki - Olimpija Milano 88:90

Fenerbahče - Anadolu Efes 84:66

Makabi Tel Aviv - Darušafaka 77:58

Baskonija - Žalgiris 80:73

Gran Kanarija - Panatinaikos 80:99


Sutra se sastaju:



Budućnost Voli - Bajern Minhen

Olimpijakos - CSKA Moskva

Barselona - Real Madrid


Stanje na tabeli nakon večerašnjih duela pogledajte u nastavku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.