EK - Zvezdini stranci slomili Ulm!

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Zvezdini stranci slomili Ulm!

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su nemački Ulm u prvoj utakmici grupne faze Evrokupa. Boljom igrom u odbrani tokom drugog poluvremena crveno-beli rešili pitanje pobednika.

Aktuelni šampion Srbije pobedom je startovao u novoj sezoni Evrokupa.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su nemački Ulm u prvom kolu Grupe A Evrokupa rezultatom 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14) i tako zabeležili petu uzastopnu pobedu na startu nove sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Nisu na najbolji mogući način otvorili utakmicu izabranici Milana Tomića. Gosti su napravili seriju 5:0, ali se domaćin vrlo brzo vratio u meč i uhvatio priključak.

Tokom većeg dela prvog poluvremena crveno-beli nisu imali problema u napadu, ali je u odbrani "škripalo" i to je segment igre koji je podignut na viši nivo u nastavku.

U trećem kvartalu Zvezda stiže do 11 poena prednosti koje olako ispušta u samoj završnici perioda, da bi potom u poslednjoj četvrtini rešila pitanje pobednika.

Za sedam minuta igre u poslednjoj četvrtini Ulm je postigao samo 5 poena, a kako je domaćinu u napadu sve išlo od ruke bilo je jasno da ko će slaviti pobedu. Tek u poslednja tri minuta Ulm stiže do nekoliko lakih poena ali je na podvlačenju crte Zvezda zasluženo stigla do trijumfa.

Stranci su večeras bili pokretačka snaga Crvene zvezde mt:s. Tokom prvog poluvremena dominirali su Bili Beron i Džo Regland, a pomenuta dvojica su nastavila u istom ritmu i u nastavku susreta.

Bili Beron je meč završio sa 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije, pratio ga je Reglend sa 17 poena (5/5 za dva, 2/3 za tri) i 6 asistencija, a odlične role ostvarili su još Majkl Odžo (14 pts, 10 sk, 2 as) i Stratos Perperoglu (14 pts, 3 sk).

Na drugoj strani najefikasniji Ajsak Fotu sa 16 poena i 6 skokova. Bivši košarkaš Partizana Patrik Miler nije imao svoje veče (5 pts, 4 as), a nešto bolji učinak imao je bivši član Crvene zvezde mt:s Rajan Tompson (7 pts, 4 sk, 2 as).

Sledeće nedelje Crvena zvezda mt:s gostuje Monaku, dok će Ulm ugostiti Galatasaraj.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

EK - Trijumf Ritasa na otvaranju sezone

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2018

Prva utakmica u novoj sezoni Evrokupa otvorena je u Vilnjusu. Domaći Lijetuvos Ritas u završnici slomio otpor Unikahe...Nova sezona košarkaškog Evrokupa startovala je večeras, a prva utakmica odigrana je od 18 časova u "Simens Areni" u Vilnjusu...Lijetuvos Ritas savladao je Unikahu iz Malage rezultatom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.