ABA - Šampion ubedljiv na startu

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Šampion ubedljiv na startu

Aktuelni šampion regionalne ABA lige pobedom je otvorio novu sezonu. U renoviranoj "Morači" Krka predstavljala lak plen za tim Aleksandra Džikića.

Košarkaši podgoričke Budućnosti započeli su misiju odbrane trofeja na Jadranu ubedljivim trijumfom nad slovenačkom Krkom.

Budućnost VOLI je slavila rezultatom 86:64 (25:14, 26:19, 17:16, 18:15) u poslednjoj utakmici 1. kola regionalne košarkaške lige.

Povratnik u regionalnu košarkašku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ligu nije večeras imao šanse protiv kvalitetnijeg protivnika koji je uz to imao i dužu klupu.

Počelo je serijom domaćih 11:0, da bi potom Krka uzvratila sa 0:8, ali to je bilo sve što su gosti uspeli da urade kada je pružanje otpora Podgoričanima bilo u pitanju.

Budućnost je samo uvećavala prednost kako je vreme odmicalo ali je u igri izabranika Aleksandra Džikića i pored ubedljive pobede bio primetan problem sa šutem van linije 6.75.

Za 40 minuta domaćin je postigao samo dve trojke iz 19 pokušaja i to je svakako statistički podatak koji se neće svideti treneru Budućnosti pred skori početak takmičenja u Evroligi.

Najefikasniji u redovima podgoričke Budućnosti bio je Danilo Nikolić sa 14 poena i 8 skokova, a pratili su ga Erl Klark (12 pts, 6 sk) i Edvin Džekson (10 pts).

Na drugoj strani samo dvojica igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Dino Cinac je postigao 16 poena i zabeležio 7 skokova, dok je Jure Balažič meč završio sa 10 poena.

Budućnost VOLI u drugom kolu dočekuje Crvenu zvezdu mt:s, a Krka igra na svom terenu protiv Mornara iz Bara.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šampion ubedljiv na startu nove sezone ABA lige

Izvor: B92, 01.Okt.2018

Košarkaši Budućnosti su u prvom kolu ABA lige pobedili novajliju Krku na domaćem terenu rezultatom 86:64 (25:14, 26:19, 17:16, 18:15)...Aktuelni šampion ABA lige i učesnik Evrolige bio je ubedljiv i dobro je otpočeo odbranu titule...Budućnost je dobro otvorila meč i povela sa 13:2, ali je onda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.