EK: Valensija na Uniks u finalu

Izvor: B92, 09.Apr.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Valensija na Uniks u finalu

Košarkaši Valensije igraće protiv Uniksa u finalu ovogodišnjeg Evrokupa, pošto su i u drugoj utakmici polufinala slavili protiv Nižnog - 79:53.

Španski tim je u Rusiju stigao sa devet poena prednosti, pa je na kraju ubedljivom pobedom obezbedio finale evropskog takmičenja.

Zanimljivo je da su se ova dva tima već sastala u drugoj fazi Evrokupa ove sezone, a ruski tim slavio je u oba meča. Najveći problem i jednima i drugima u finalu će biti razdaljina između Valensije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kazanja - 4.810 kilometara.

Prvi meč igraće se u Španiji, a revanš u Kazanju.

Valensija je duel u Novgorodu prelomila već u prvih 20 minuta – 39:25. U nastavku je razlika još više porasla, pa je španski tim neočekivano lako ptreživeo teško gostovanje u Rusiji i sprečio rusko finale.

Bojan Dubljević je ponovo bio odličan sa 13 poena i 6 skokova, Romain Sato ubacio je 11, a Sem Van Rosom i Rafa Martines dodali su po 10 poena. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić nije se proslavio. Za 14 i po minuta imao je 5 poena (2-6), 4 faula i indeks -3.

U sastavu ekipe Zorana Lukića po 9 poena ubacili su Semen i Korobkov, a po 8 Tompson i Panin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.