EK - Lokomotiva izbačena iz koloseka, Uniks bliži polufinalu

Izvor: Sportske.net, 05.Mar.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Lokomotiva izbačena iz koloseka, Uniks bliži polufinalu

Potvrdila je ekipa Uniksa da je uz Valensiju najozbiljniji kandidat za trofej u Evrokupu.

Duelom Uniksa i Lokomotive Kubanj u Kazanju počela je četvrtfinalna plej-of serija u Evrokupu.

Okršaj ruskih timova pripao je prvom favoritu za trofej i domaćinu večerašnje utakmice. Uniks je slavio rezultatom 86:66 (18:14, 23:24, 25:12, 20:16) i tako poveo u seriji koja se igra na dva dobijena meča.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini u kojoj je Uniks za osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuta napravio seriju 19:2 i stigao do osamnaest poena prednosti.

U poslednjem kvartalu domaćin je u četiri navrata imao i maksimalnih +25, a meč je završen sa 20 poena razlike za Uniks.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Uniksa Erik Mekolum sa 32 poena (4/6 za dva, 3/4 za tri), a pratio ga je Peria Henri sa 18 poena, 6 skokova i 9 asistencija.

U poraženom timu dominirali su Dimitri Kulagin (17 pts, 2 sk) i Džadžuan Džonson (16 pts, 4 sk).

Revanš utakmica na programu je 8. marta od 18 časova u Krasnodaru, a ekipa Vlade Jovanovića moraće da pobedi ukoliko želi da se vrati u Kazanj i u majstorici pokuša da izbori plasman u polufinale Evrokupa.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.