EK - Cedevita i Budućnost prikovane za dno, a trojka Slovenca za pobedu će se prepričavati godinama! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2019, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Cedevita i Budućnost prikovane za dno, a trojka Slovenca za pobedu će se prepričavati godinama! (video)

Razočaravajuće partije ekipa iz ABA lige.

Grupa A

Makabi Rišon je stigao do pobede protiv Monaka. U neizvesnom meču bilo je 77:72 u duelu punom neizvesnosti, a briljirao je igrač domaćeg tima sa 38 indeksnih poena.

Fenomenalni Aleks Hamilton je imao 22 poena, 5 skokova i 8 asistencija, 2 ukradene lopte i 3 blokade, a čak 10 faulova je napravljeno nad njim. Slobodna bacanja je šutirao 10/10.

Džonatan Vilijams se takođe istakao sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 17 poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Di Bost sa 18 poena.

Ulm je danas poražen od Promiteasa sa 67:70 na svom terenu. Nije pomogla ni dobra partija Zorana Dragića koji je upisao 17 poena. Kod gostiju Langston Hal 16 poena, 4 skoka i 11 asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

Huventud je u Badaloni savladao Darušafaku rezultatom 85:82. Lopez Arostegi je za samo 14 minuta na parketu upisao 17 poena, a Nikos Zizis i Kerem Kanter su upisali po 11 poena za pobednika. Nenad Dimitrijević, Srbin sa makedonskim pasošem, imao je 9 poena kao i Klemen Prepelič.

Kod Darušafake bolji od ostalih Džonatan Hamilton sa 16 poena.

Pobeda domaćih je usledila nakon trojke Klemena Prepeliča sa velike udaljenosti. Pogledajte i uživajte!

Nooooooo wayyyy!!! @KlemenPrepelic launches a missile from his own foul line to win the game on the final buzzer!!!#7DAYSMagicMoment#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/nHsONF6wAL

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) October 16, 2019

Cedevita je zakovana za dno grupe C nakon poraza u Italiji. Breša je bila bolja zahvaljujući fantastičnoj odbrani u drugom poluvremenu kada je dozvoljeno ekipi iz Ljubljane samo 25 poena.

Na kraju - 78:71 za domaćina.

Na dva minuta pre kraja bilo je 71:71, a do kraja meča su samo domaći uspevali da pogađaju koš.

Lensdaun najbolji sa 16 poena kod domaćina, kod gostiju Miler-Mekintajer 21 poen, Blažič 18, a Marko Simonović 7 poena i 9 skokova.

U najneizvesnijoj utakmici ovog kola Nanter je izgubio na svom terenu od Uniksa sa 92:94. Mekolum je poenima sa slobodnih bacanja doneo pobedu svom timu, a Baterfild je promašio na drugoj strani šut za pobedu.

Ajzea Kordinije je imao 17 poena, a na drugoj strani Erik Mekolum i Džamar Smit po 24 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Trento je savladao Oldenburg sa 91:81, a odličan je bio Džastin Noks. Ovaj košarkaš je imao 25 poena i 6 skokova, predvodio je svoj tim do nove pobede u Evrokupu. Kod gostiju Nejtan But 20 poena.

Budućnost je u neizvesnoj završnici poražena na svom parketu od Arke sa 59:62. U veoma tvrdoj utakmici Budućnost je imala u poslednjoj četvrtini 51:47, ali su trojke Emelogua i Bostika preokrenule meč. Džastin Kobs je doveo Budućnost na -1 na 9 sekundi do kraja, ali je to bilo sve od Podgoričana.

Hasan Martin najbolji kod Budućnosti sa 14 poena, kod gostiju Džoš Bostik je imao 19.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.