Džon Stons više nije najskuplji štoper ni u Sitiju?

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Stons više nije najskuplji štoper ni u Sitiju?

Gvardiola ne staje - 65.000.000, odmah!

Brujao je svet o vesti da je Džon Stons postao najskuplji odbrambeni igrač u istoriji fudbala kada je 2016. za 55.600.000 evra potpisao za Mančester Siti. Branio ga je Pep Gvardiola tvdeći da je to odlična cena za tako mladog, a tako kvalitetnog štopera i argument pronašao u kasnijem transferu Virdžila van Dajka u Liverpul za 84.000.000 evra. A sada dolazimo do toga da Džon Stons ne samo da više nije najskuplji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << štoper na svetu, nego više neće biti ni najskuplji štoper u - Mančester Sitiju.

Ili bar neće biti ako se kao tačne ispostave informacije da su Građani prelomili i na Gvardiolin zahtev dali finansijskom sektoru zelenu svetlu da spremi papire i odvoji čak 65.000.000 evra za Emerika Laporta!

Glasine su počele da kolaju još jutros, ali su se posle nekoliko sati proveravanja u priču uključili i oni pouzdaniji mediji. Ako Siti zaista to i učini, Atletiku iz Bilbaa će ruke biti vezane, jer bi sa tih 65.000.000 evra Građani aktivirali klauzulu o obeštećenju u Laportovom ugovoru.

Taj novi ugovor je i potpisan tek pošto je Siti 2016. umalo Bilbau ukrao Francuza. Laport se na kraju ipak predomislio i produžio ugovor sa Atletikom. Međutim, Siti je opet zagrizao, pošto mu je Liverpul uzeo Van Dajka.

Opcija je bio i Džoni Evans iz Vest Bromvič Albiona, ali izgleda je 23-godišnji Laport ipak pouzdaniji u Gvardiolonim očima. Pritom, mogao bi privremeno da odmeni Benžamina Mendija i Fabijana Delfa na levom beku. Nije igrao u Ligi šampiona, pa bi mogao da bude licenciran za nastavak takmičenja.

Zbog svega toga, Siti je procenio da bi svako odugovlačenje moglo samo da podigne cenu igrača. Real i Barselona odavno su zainteresovani.

Inače, ostrvski mediji i dalje pišu i potencijalnom dolazu brazilskog veziste Freda iz Šahtjora iz Donjecka. On bi košta između 45.000.000 i 50.000.000 evra.

Murinjo će poludeti!

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nije Van Dajk, ali jeste - Laport! Siti izgradio bedem od 231.600.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2018, 11:28

Daleko najskuplja u istoriji fudbala..Neće moći da se pohvali da u svojim redovima ima najskupljeg defanzivca svih vremena, ali će Pep Gvardiola ponosno reći da ima daleko najskuplju odbranu u istoriji fudbala!..Samo dan pošto je grunula vest da Mančester Siti planira da iskešira 65.000.000 evra...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.