Nije Van Dajk, ali jeste - Laport! Siti izgradio bedem od 231.600.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije Van Dajk, ali jeste - Laport! Siti izgradio bedem od 231.600.000 evra!

Daleko najskuplja u istoriji fudbala

Neće moći da se pohvali da u svojim redovima ima najskupljeg defanzivca svih vremena, ali će Pep Gvardiola ponosno reći da ima daleko najskuplju odbranu u istoriji fudbala!

Samo dan pošto je grunula vest da Mančester Siti planira da iskešira 65.000.000 evra za Emerika Laporta madridska Marka se oglasila ekskluzivom: Francuz je dogovorio sve lične uslove saradnje sa Mančester Sitijem! Gvardioli će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se tako ispuniti velika želja - da sklopi defanzivni bedem po svom ukusu, gde će imati tačno ciljani sklop igrača koji će moći da iznese njegovu trenersku filozofiju. Tačnije, imaće na raspolaganju sve defanzivce koji znaju da igraju s loptom u nogama.

Ostaće zauvek zapisano da je Mančester Siti u istoj sezoni iskeširao čak 175.000.000 evra za trojicu novih defanzivaca. Podsetimo, Siti je Bernarda Mendija platio Monaku 55.000.000 evra, a Kajla Vokera Totenhemu 51.000.000, plus još pet miliona evra u bonusima. Dosad je najskuplje plaćeni štoper bio Džon Stouns sa 55.600.000 evra, a Gvardiola je prvobitno želeo Virdžila van Dajka. Kako je Holanđanin bio preskup (Sautempton tražio 85.000.000 evra, Liverpul ubrzo platio dva miliona manje), izbor je pao na Pepovu prvu želju.

Atletik Bilbao je u celoj situaciji potpuno nemoćan, jer je Mančester Siti keširanjem sume od 65.000.000 evra aktivirao Laportovu otkupnu klauzulu, što znači da Gvardiola nije morao da traži dozvolu Baska da uđe u pregovore sa igračem. Na ovu sumu Siti će uplatiti još 5.000.000 evra na ime trening kompenzacije.

Kako madridski dnevnik tvrdi, posao bi mogao da propadne samo u slučaju da se Laport predomisli, što je u ovom trenutku gotovo nezamislivo. Tačnije, Laport se već obećao Sitiju, pa je samo pitanje trenutka kada će transfer biti zvanično objavljen.

Doduše, ne treba zaboraviti sve ono što se dešavalo nedugo pošto je Gvardiola preuzeo kormilo Sitija, u leto 2016. godine. Tada su Gvardiola i Sitijev direktor Čiki Begiristan aktivirali Laportovu tadašnju otkupnu klauzulu postavljenu na 50.000.000 evra, Laport je bio blizu odluke da ode u Mančester, ali je posao propao u poslednjem trenutku. Laport je nedugo zatim produžio ugovor sa Atletikom, pa se otkupna klauzula uvećalana 65.000.000 evra.

Ovog puta ne bi trebalo da bude greške. Laport je već razgovarao sa prvim čovekom Atletika Đosuom Urutijom i predočio mu želju da pređe u Mančester Siti. Ubrzo je stigao Gvardiola, a dogovor je, kako se navodi, pao brzo.

Mančester Siti sada priprema potrebnu dokumentaciju kako bi na Atletikov račun uplatio novac, a Laportov transfer mogao bi da se završi najkasnije do ponedeljka.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.