Džon Izner završio karijeru, ostaće upamćen kao pobednik najdužeg meča u istoriji belog sporta

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2023, 22:46

Džon Izner završio karijeru, ostaće upamćen kao pobednik najdužeg meča u istoriji belog sporta

Džin visok 208cm.

Američki teniser Džon Izner završio je igračku karijreru porazom u drugom kolu US opena.

On je ranije najavio da će mu grend slem u Njujorku biti poslednji turnir u karijeri,

Posle velike borbe i vođstva od 2:0 u setovima, Izner je izgubio od sunarodnika Majkla Moa 3:6, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6 (10:7) i više od četiri sata igre

Podsećamo, vlasnik je rekorda koji se verovatno nikada neće oboriti: 2010. je na Vimbldonu odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najduži meč u istoriji tenisa - pobedio je Nikolu Maua u pet setova a, posle ukupno čak 11 sati i pet minuta borbe, poslednja deonica je okončana nestvarnim rezultatom 70:68.

- Mislim da sam nadmašio očekivanja. Nikada i nisam zamišljao da ću ovako dugo ostvarivati dobre rezultate. Naravno, voleo bih da mogu ponovo da odigram neke mečeve, ali sam se psihički dobro spremio(za rastanak sa tenisom tokom ovih 17 godina, koliko je to bilo moguće. Nemam mnogo stvari za kojima žalim, to je sigurno - rekao je Džon Izner.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.