Džajić: Velika je stvar direktno otići na završni turnir

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 18:27

Džajić: Velika je stvar direktno otići na završni turnir

Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije srećan je zbog plasmana reprezentacije na Euro 2024.

Posle remija sa Bugarskom u Leskovcu (2:2) i boda koji je bio dovoljan za plasman na završni turnir, Džajić je rekao da je plasman u Nemačku velika stvar za naš fudbal.

"Drago mi je da posle 24 godine Srbija ide direktno na Evropsko prvenstvo. Rekao sam i pre ovih kvalifikacija da nema lakih protivnika, to se i obistinilo, ali na kraju sve se dobro završilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čestitam svima, stručnom štabu i igračima. Šta je sad važno? Da na Evropskom prvenstvu napravimo jedan mali pomak na Svetsko prvenstvo i na sve ono što je odlika srpskog fudbala. Mislim da imamo dobre igrače, to može da bude još bolje nego u ovom trenutku. Verujem da će se raditi na tome i da ćemo sve učiniti da na neki način zbog onih ljubitelja koji iskreno vole uspehe reprezentacije, donesemo i veće uspehe nego što je to bilo do sada", rekao je Džajić i dodao.

"Moram da nagalasim još jednu stvar. Ove kvalifikacije i ovakve utakmice su veoma teške i psihološki, a s druge strane važno je da narod koji dolazi da nas gleda stekne poverenje u tim koji imate. Mi ćemo sigurno, odnosno stručni štab raditi na tome da se stvori jedan kult reprezentacije, da publika dolazi i da još veću podršku našoj reprezentaciji", kaže Džajić.

Dodao je da je potrebno stvoriti kult reprezentacije.

"Bilo bi lepo da reprezentacija ima podršku kao što je to danas bilo. Znam da je bilo mnogo dece, napravili su lepu atmosferu, ali bi bilo lepo da Beograd i Novi Sad i svi oni drugi veliki gradovi kad igra reprezentacije, podrže je i daju doprinos. U tom slučaju bi naša reprezentacija bolje i odgovornije igrala nego u nekim utakmicama", zaključio je Džajić. "

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.