Dva puta bio u Zvezdi, osvojio sve i završio karijeru sa 32 godine

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 12:11

Dva puta bio u Zvezdi, osvojio sve i završio karijeru sa 32 godine

Američki košarkaš Nejt Volters (32) potvrdio je da je završio igračku karijeru.

Volters je poslednji angažman imao sa Panatinaikosom sa kojim se rastao letos, a u novoj godini je doneo veliku odluku.

On je u razgovoru za "Sent klaud lajv" istakao da je dosta posle 10 godina koliko ga nije bilo kod kuće.

"To se desilo postepeno. Sam povratak kući i vreme provedeno s porodicom mi znači sve. Deceniju nisam bio kod kuće. Sezone u inostranstvu su duge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sada sam oženjen i imam decu. U jednom trenutku je postalo previše da me nema tako dugo", rekao je Volters.

Jasno je da je odluku doneo zbog porodice.

"Bio sam okupiran porodičnim obavezama i bilo mi je sjajno. Na kraju ću dobiti posao, samo nisam baš siguran šta će to biti. Mislim da sam zaradio slobodno, ali ne želim da žurim u bilo šta", dodao je Volters.

Volters je profesionalnu karijeru započeo 2013. u NBA ligi gde su ga draftovali Vizardsi, pa prosledili Milvokiju. Igrao je i za Nju Orleans i u "Dži" ligi pre selidbe u Evropu.

Prva stanica je bila Bekšitaš, pa potom i prvi mandat na Malom Kalemegdanu pre povratka u NBA i ekipu Jute.

Tu je završena njegova NBA karijera, a potom je u Evropi igrao za Šalon, Žalgiris, Makabi, Uniks, drugi mandat u Zvezdi i na kraju Panatinaikos.

U Atini je sarađivao ponovo sa Dejanom Radonjićem, ali su ga povrede sprečile da ima bolju sezonu i izbegde "čistku" koju je Ergin Ataman sproveo prošlog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.