Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 23:18

Dva načina "Kako izbeći Brazil?": Pošteno i na pobedu ili "prijateljskim" remijem

Urugvaj i Paragvaj su već obezbedili četvrtinu finala Kopa Amerika, ali će pokušati da izbegnu

Kako četiri od pet reprezentacija odlaziu nokaut fazu, uoči poslednjeg kola Grupe A Kopa Amerika poznato je ko će dalje. Bez ijednog osvojenog boda u dosadašnje tri runde, Bolivija je već eliminisana, ali daleko od toga da ostale selekcije nemaju motiv u poslednjih 90 minuta grupne faze. Konkretno Urugvaj i Paragvaj će u međusobnom duelu pokušati da izbore što bolji plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i namerače se na što lakšeg rivala u četvrtfinalu. Preciznije – da izbegnu Brazil.

U Grupi B sve je već poznato. Kao lideri, Karioke u nokaut fazi čekaju četvrtoplasiranu reprezentaciju iz Grupe A. Trenutno, tu poziciju drži Brazil i u slučaju da ne dođe do promena u Grupi A, na megdan Titeovoj selekciji će Urugvaj.

Ali Nebeskoplavi imaju sve u svojim rukama. U slučaju večerašnje pobede završili bi na drugoj poziciji – Paragvaj bi pao na treću - i zakazili susret sa Ekvadorom, koji se u narednu fazu kvalifikovao bez pobede. Poslednji scenario, “prijateljski” remi, “namestio bi” Čileu kosku i vrlo verovatno eliminaciju u vidu duela sa Brazilom.

02.00: (2,20) Urugvaj (3,00) Paragvaj (3,80)

Albiroha s druge strane ne može na Brazil u čevrtfinalu, ali je u slučaju pada na treću poziciju, Karioke čekaju u potencijalnom polufinalu.

Naravno, ne treba isključivati ni mogućnost da Argentina izgubi od Bolivije, a Paragvaj slavi protiv Urugvaja, te Albiroha kao prvoplasirana preuzme lidersku poziciju, ali je to malo verovatan scenario.

Nakon što na četiri utakmice u svim takmičenjima nije postigao ni gol, Urugvaj je u 3. kolu grupne faze Kopa Amerika protiv Čilea konačno "otčepio". Gol Luisa Suareza doneo je Nebeskoplavima bod na toj utakmici, prvi u takmičenju, a u prethodnom kolu protiv Bolivije proradio je i Edinson Kavani, pa je stigao i prvi trijumf.

"Urugvaj je čvrst, težak protivnik, sastali smo se nedavno u kvalifikacionoj rundi, bilo je vrlo zahtevno taktički i fizički i sigurno nas isto očekuje i sada", istakao je selektor Paragvaja Eduardo Berizo.

Paragvaj je, ipak, nešto zahtevniji rival od Bolivije.. Mada, selekciji Oskara Tabareza Albiroha i te kako leži. U prošloj deceniji Urugvaj je na sedam utakmica protiv večerašnjeg protivnika ostao neporažen, uz učinak od tri pobede i četiri remija.

KOPA AMERIKA - 5. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Utorak

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

02.00: (2,20) Urugvaj (3,00) Paragvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.