Duletov Limož slavio u velikom francuskom derbiju: Mekejleb i Vesterman srušili Ortez!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duletov Limož slavio u velikom francuskom derbiju: Mekejleb i Vesterman srušili Ortez!

Nakon neugodnog poraza od Gravelina, ekipa Duška Vujoševića je imala veliki rezultatski imperativ i orgoman pritisak na svojim plećima, ali je uspela da se izbori sa njim dođe do 13. pobede u sezoni - 79:76

Nije još sve izgubljeno za dvostrukog uzastopnog šampiona Francuske. Limož je na svom terenu u derbiju 26. kola savladao ljutog rivala Po Ortez i nastavio jurnjavu za toliko željenim osmim mestom na tabeli koje vodi u plej-of - 79:76 (15:16, 19:17, 22:14, 23:29). >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Nakon neugodnog poraza od Gravelina, ekipa Duška Vujoševića je imala veliki rezultatski imperativ i orgoman pritisak na svojim plećima, ali je uspela da se izbori sa njim dođe do 13. pobede u sezoni.

Limož je ključnu rezultatsku prevagu napravio u trećoj deonici, koju je rešio u svoju korist rezultatopm 22:14 i nakon 30 minuta igre vodio sa devet poena prednosti (56:47), ali mu ni to nije bilo dovoljno da rutinski privede meč kraju.

Iako su dva minuta pre kraja gubili rezultatom 75:64, gosti su serijom 7:0 na 45 sekundi od kraja utakmice stigli do minusa od svega četiri poena (75:71), ali im je ipak ponestalo daha za potpuni preokret. Vesterman je sa linije penala odveo svoj tim na nešto osetniju razliku, a nakon toga to isto učinio je i Bo Mekejleb.

Upravo njih dvojica bili su i najzaslužniji za veoma važno slavlje šampiona Francuske. Mekejleb je ubacio 17 poena u koš rivala, a Vesterman dva manje, dok je dvocifren bio i Ali Traore.

Daleko najefikasniji igrač utakmice sa 26 postignutih poena bio je plejmejker Po Orteza Majkl Tompson,ali su ostali bili znatno ispod njegovog nivoa.

Ortez u ovom trenutku deluje prilično spokojno na četvrtom mestu sa 17 pobeda i devet poraza, što se ne može reći i za Limož. Vujoševićev sastav se ovim trijumfom vratio na pobednički kolosek, ali u poslednjih osam kola mora da napravi seriju dobrih rezultata, kako bi pokušao da stgne Šalon i Nanter, koji u ovom trenutku imaju dve pobede više, ali i utakmicu manje od Limoža. Olakšavajuća okolnost za šampiona Francuske jeste činjenica da u poslednjih osam kola čak pet puta igra na svom terenu.

(FOTO: Limoges)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.