Duda i Krle su gazde u Turskoj: Efesu derbi Istanbula posle drame!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda i Krle su gazde u Turskoj: Efesu derbi Istanbula posle drame!

Doskorašnji kapiten srpske reprezentacije postigao je 10 poena u pobedi svog tima

Srpski duo skresao krila istanbulskim Orlovima! Efes Dušana Ivkovića i Nenada Krstića ostvario je pobedu u derbiju protiv Bešiktaša – 78:77 posle triler završnice koju je prelomio Stratos Perperoglu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čedi Osman sa 18 poena, Stratos Perperoglu dodao je tri manje, a Nenad Krstić meč je okončao sa 10 pogodaka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i četiri skoka. S druge strane, Bešiktaš je predvodio Engin Atsur sa 17 poena, dok je Rajan Brekof zabeležio jedan manje.

Crni Orlovi su znatno bolje otpočeli meč, Ivkovićev tim nikako nije mogao da dođe do igre u napadu, te je nakon uvodnih 10 minuta domaćin imao šest poena razlike (14:8). Nešto potpuno drugačije viđeno je u drugom kvartalu kada su se ekipe potpuno raspucale, a odbrane kao da su prestale da se igraju. Rajan Brekof i Kris Lofton pogađali su za Bešiktaš, dok su goste predvodili Nenad Krstić i Čedi Osman, a Efes uspeva da dobije ovaj deo igre (28:26) i ode na odmor sa prihvatljivih minus četiri – 40:36.

Ivkovićevom timu pripao je I start drugog poluvremena, te su preko Stratosa Perperoglua, Čedija Osmana Furkana Korkmaza gosti stigli do dugo čekanog vođstva, da bi Brekof Džonson vratili prednost domaćinu pred odlučujućih 10 minuta – 60:57. No, Bešiktaš je uspeo da odbije nalet Efesa na početku poslednjeg perioda i dvema trojkama Engina Atsura domaćin se odlepljuje na plus devet. Znali su Pivari da odgovore još jednom, Osman, Perperoglu i Osman vezali su nekoliko pogodaka za tri poena i u sam finiš ušlo se rezultatom 73:73. Grčki reprezentativac pogodio je još jednu trojku za u tim trenucima ogromnih plus četiri za Efes, a Kenan Bajramović preuzeo je odgovornost u timu Bešiktaša i sa četiri vezana poena približio svoju ekipu na poen zaostatka, da bi Lofton na kraju imao šut za pobedu iz teške pozicije koji nije uspeo da pogodi, te gosti odnose pobedu u derbiju Istanbula – 78:77.

Ivkovićev tim sada ima 11 pobeda i tri poraza što je dovoljno za čelnu poziciju turskog šampionata, a Orlovi ostaju sa jednim trijumfom manje i zauzimaju treću poziciju. Efes će u narednom kolu turske lige ugostiti Turk Telekom, dok ekipu Bešiktaša očekuje još jedan veliki derbi pošto idu na noge Fenerbahčeu.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perperoglu spasao Efes u derbiju

Izvor: B92, 05.Jan.2015

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Bešiktaš sa 78:77 u derbiju 14. kola Prvenstva Turske...Ključni čovek bio je Perperoglu, koji je u završnici pogodio dve važne trojke – prvu za izjednačenje na 73:73, a zatim za vođstvo 78:73...Ipak, Bešiktaš se dobrom odbranom približio na -1, a u poslednjoj...

Nastavak na B92...

Duda i Krle su gazde u Turskoj: Efesu derbi Istanbula posle drame!

Izvor: Press, 05.Jan.2015

Doskorašnji kapiten srpske reprezentacije postigao je 10 poena u pobedi svog tima . Srpski duo skresao krila istanbulskim Orlovima! Efes Dušana Ivkovića i Nenada Krstića ostvario je pobedu u derbiju protiv Bešiktaša –...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.