Drogba prešao u Finiks, biće i jedan od vlasnika kluba

Izvor: Press, 13.Apr.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogba prešao u Finiks, biće i jedan od vlasnika kluba

Nekadašnji golgeter Čelsija Didije Drogba odlučio je da u 39. godini karijeru nastavi u američkom trećeligašu Finiks Rajsingu.
foto: novosti.rs
Nekadašnji golgeter Čelsija Didije Drogba odlučio je da u 39. godini karijeru nastavi u američkom trećeligašu Finiks Rajsingu.
Drogba je ujedno postao jedan od suvlasnika kluba, pa će paralelno u finišu karijere biti i u ulozi funkcionera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Veteran iz Obale Slonovače bez kluba bio je od novembra prošle godine kada je napustio Montreal Impakt, tokom pauze odbio je brazilskog velikana Korintijans, da bi na kraju ostao u američkom fudbalu.

"Bilo mi je potrebno vreme da odlučim o narednom potezu i uzbuđen sam što ću imati šansu da igram za Finiks. Uveren sam da mogu da pomognem klubu da ostvari uspehe u organizaciji i na terenu. Cilj je da igramo MLS ligu", rekao je Drogba na promociji.

Njega će u novom klubu sačekati bivši saigrač iz Čelsija Šon Rajt-Filips, kao i nekadašnji fudbaleri Lestera Džordan Stjuart i Njukasla Piter Remidž.

Drogba je pisao istoriju Čelsija u kojem je iz dva mandata proveo devet godina i sa 162 gola dao veliki doprinos osvajanju četiri titule Premijer lige, Ligu šampiona, kao i po četiri FA i Liga kupa.

Igrao je još za Le Man, Gengan, Marselj, Šangaj Šenhuu i Galatasaraj.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Didije Drogba - sam svoj gazda!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2017

Sjajni napadač iz Obale Slonovače igraće u Sjedinjenim Američkim Državama, ali u klubu čiji je postao suvlasnik...Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey..Didije Drogba je u martu ove godine proslavio 39. rođendan, ali je i dalje željan fudbala!..Jedan od najboljih afričkih napadača svih vremena...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.