Drama u Zagrebu, Partizan umalo prokockao 21 razlike! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Zagrebu, Partizan umalo prokockao 21 razlike! (video)

Dva lica Partizana u Zagrebu, ipak crno-beli nisu dozvolili potpuni preokret.

Košarkaši Partizana uspešno su započeli novu sezonu u ABA ligi.

Ekipa Nenada Čanka večeras je kao gost slavila u Zagrebu protiv Cedevite, u derbiju prvog kola, rezultatom 87:84.

Partizan je bio potpuno dominantan tokom prvog poluvremena. Odbrana je sjajno fukcionisala, crno-beli su bili znatno bolji i u skoku, domaćin je delovao smušeno, neorganizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i kao posledica toga bila je i ubedljiva prednost koju je Partizan ostvario u prvih 20 minuta, od čak 21 poen razlike - 53:32.

Međutim, u nastavku znatno drugačija slika.

Ekipa Cedevite, koja se letos značajno pojačala, mnogo ambicioznije je ušla u drugo poluvreme i serijom 10:0 ekspresno prepolovila prednost gostiju - 53:42.

Vanja Marinković je prekinuo tu seriju Zagrepčana, ali su se u redovima domaćih razigrali Bel, Kobs i Benite i pravili sve više problema ekipi crno-belih.

U poslednjih deset minuta igre ušlo se sa ''plus 13'' za Partizan - 71:58, ali kako se meč bližio kraju Cedevita je hvatala rezultatski priključak i na četiri minuta pre kraja prišla na samo četiri poena razlike - 78:74, uz petu ličnu grešku centra Partizana Đorđa Gagića.

Odmah posle njegovog izlaska iz igre, Kobs sjajnim solo prodorom smanjuje na 78:76 i bilo je jasno da meč ulazi u dramatičnu završnicu.

Rade Zagorac je polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja povisio na ''plus tri'', Cedevita prilazi na samo poen zaostatka, a onda Rade Zagorac pogađa svoju prvu trojku na ovoj utakmici posle četiri promašaja, za 82:78 na minut i osam sekundi pre kraja.

Usledio je tajm-aut domaćih, crno-beli odličnom odbranom uspevaju da sačuvaju svoj koš i dođu u priliku da eventualno u narednom napadu reše meč.

Ipak, Aleksej Nikolić gubi loptu, a na drugoj strani domaći neprecizni za tri poena i skok u odbrani Radeta Zagorca na 23 sekunde do kraja, uz prekršaj nad Marinkovićem.

Bek crno-belih pogađa jedno slobodno bacanje za 83:78 i to je bio početak kraja nadanju domaćih da mogu u finišu da učine nešto više.

Partizan je uspeo da zadrži prednost i na kraju upiše zasluženu pobedu.

Vanja Marinković bio je ubedljivo najefikasniji u Partizanu sa 25 poena, Gagić je upisao 13, uz osam skokova, Zagorac 12 poena i sedam skokova, a Džok Lendejl 11 poena i četiri uhvaćene lopte.

Kod domaćih, Bel i Kobs po 19 poena, a dvocifren je bio i Benite sa 11 poena.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Grobari'' ocenjuju pojačanja, ko je ''igračina''? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2018

Prvi utisci navijača Partiozana posle startne pobede crno-belih u ABA ligi...Posle uzbudljivog meča u Zagrebu protiv domaće Cedevite, koji je Partizan dobio sa 87:84, navijači crno-belih na društvenim mrežama iznose svoje prve utiske...Podsetimo, Partizan je na poluvremenu vodio sa 21 poen razlike...

Nastavak na Sportske.net...

Uspešan start odbojkaša Radničkog

Izvor: KGsport.info, 30.Sep.2018, 01:28

Odbojkaši Radničkog uspešno su otvorili novu takmičarsku sezonu u Super ligi Srbije. Ekipa trenera Bojana Dimitrijevića večeras je na premijeri u hali „Jezero“ pobedila Mladi radnik iz Požarevca sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 27:25.. U sjajnoj atmosferi, pred oko 200 ljubitelja...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.