Pobeda u triler završnici: Partizan porazio Cedevitu

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda u triler završnici: Partizan porazio Cedevitu

Košarkaši crno-belih slavili u duelu sa zagrebačkim klubom rezultatom 87:84, po četvrtinama 28:17, 25:15, 18:26 i 16:26.

Ubedljivom igrom na startu meča, naročito u odbrani, ali i jednostavnim rešenjima u fazi napada ekipa crno-belih uspela je najpre da izjednači, a zatim i preokrene trenutni rezultat u svoju korist. U drugom delu prve četvrtine klub iz Humske pravi seriju poena i time dolazi do dvocifrene prednosti, koja je na kraju četvrtine iznosila 28:16.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Druga deonica počela je furiozno po crno-bele, pa su tako košarkaši Partizana uspeli da uvećaju svoju prednost na čak 17 razlike - 38:21. Iskorišćavali su Beograđani mane Cedevite, na prvom mestu neuigranost, pa su tako staloženom igrom održavali distancu na pomenutoj koti. Mnogo grešaka zagrebačkog tima u fazi odbrane dovele su do uvećanja ubedljive prednosti beogradske ekipe na poluvremenu. Zagrepčani su za 20 minuta primili čak 53 poena.

Na odmor se otišlo rezultatom 53:32 u korist Partizana. Najraspoloženiji u prvoj polovini igre bili su Gagić i Marinković sa po 11 poena za crno-bele, a kod Cedevite Agilar sa svega šest poena.

Početak treće četvrtine pripao je Zagrepčanima. Kao da ih je na poluvremenu trener Alonso dodatno motivisao da "zategnu" odbranu. Serijom 10:0 dolaze na 11 poena zaostatka, međutim, Vanja Marinković prekida nalet Cedevite trojkom za 56:42. U nastavku deonice crno-beli su zbili redove i igrali nešto koncentrisanije, ali se razlika nije bitno menjala. Rezultat na kraju četvrtine 71:58 za Partizan.

U poslednjoj četvrtini ekipa Cedevite konačno dolazi na prihvatljivu, tj. jednocifrenu razliku serijom 8:1. Beograđani nekako uspevaju da se stabilizuju i održe distancu, ali silni Zagrepčani nastavljaju sa dobrom igrom i smanjuju jaz na samo poen oko dva minuta pre kraja. Međutim, klub iz Humske uspeva da izdrži ogroman pritisak hrvatskog tima i pobedi rezultatom 87:84.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je sa 25 poena uz šut za tri 4/6. U ekipi Cedevite najraspoloženiji bili su Kobs i Bel sa po 19 postignutih poena. Naredni meč u ABA ligi crno-beli igraju protiv Olimpije 6. oktobra, na svom terenu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobeda Partizana u Zagrebu

Izvor: RTS, 29.Sep.2018

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Cedevitu 87:84, u derbi utakmici prvog kola Jadranske lige. Crno-beli na poluvremnu imali 21 poen prednosti, pa dozvolili sebi da uđu u neizvesnu završnicu. Vanja Marinković postigao 25 poena. ...

Nastavak na RTS...

Rukometaši “Dubočice” teško izvojevali važnu pobedu

Izvor: JUGpress.com, 30.Sep.2018, 11:35

LESKOVAC..U prvoj utakmici pred svojom publikom u ovoj sezoni leskovački rukometaši uspeli su da savaldaju neugodnu ekipu Bele Palanke rezultatom 30:28 (15:15). U neizvesnoj utakmici domaća ekipa je uspela da prvi put povede sa tri golova prednosti tek u 24. minutau (14:11), ali gosti stižu tu prednost...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.