Dortmundovi tinejdžeri predvodili milionere do treće u nizu VIDEO

Izvor: B92, 29.Okt.2022, 20:41

Dortmundovi tinejdžeri predvodili "milionere" do treće u nizu VIDEO

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda slavili su na gostovanju Ajntrahtu u Frankfurtu rezultatom 1:2 u meču 12. kola Bundeslige.

"Milioneri" su na ovaj meč došli sa dve uzastopne pobede protiv Ajntrahta i produžili su taj niz i nakon ove utakmice.

Džulijan Brandt je u 21. minutu iskoristio dobar centaršut Malena i doveo ekipu Edina Terzića u prednost, ali je njihova radost trajala samo pet minuta pre nego što je maestralni Daiči Kamada u padu uputio snažan udarac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izjednačio.

Japancu je za gol asistirao Randal Kolo Muani, a letošnjem pojačanju iz Nanta je to bila sedma asistencija u 11 utakmica. Samo je Dijegu, nekadašnjem fudbaleru Verdera, trebalo manje vremena (devet utakmica) da stigne do tog broja asistencija od kako se taj statistički podatak prati u Bundesligi.

Mogao je Ajntraht i do preokreta, ali je sudija odlučio da guranje Jespera Lindstroma od strane Karima Adejemija u smiraj prvih 45 minuta nije dovoljno da pokaže na "belu tačku".

Umesto toga, Dortmund je taj koji je stigao do novog vođstva nakon sjajne kombinacije dvojice tinejdžera. Jusufa Mukoko je iz prve proigrao Džuda Belingema, a mladi Englez je pokazao izuzetnu smirenost ispred gola i još jednom pokazao zašto je tako tražena roba.

Ovo je treća pobeda u nizu za Dortmund koji je trenutno treći na tabeli pred duel sa Bohumom u narednom kolu. Ajntraht je peti i narednog vikenda igraju sa Augzburgom.

Bundesliga, 12. kolo

Bajern – Majnc 6:2 (3:1)

Gnabri 5, Musiala 28, Mane 43, Gorecka 58, Tel 79, Čupo-Moting 86 – Vidmer 45+4, Ingvartsen 82

Lajpcig – Bajer Leverkuzen 2:0 (1:0)

Nkunku 32, Verner 83

Štutgart – Augsburg 2:1 (1:1)

Girasi 15, Anton 90+1 – Niderlehner 4

Volfsburg – Bohum 4:0 (2:0)

Nmeča 27, 58, Baku 35, Vind 89

Ajntraht – Borusija D. 1:2 (1:1)

Kamada 26 – Brandt 21, Belingem 52

Petak:

Verder – Herta 1:0 (0:0)

Filkrug 85

Nedelja:

15.30 Union Berlin – Borusija M.

17.30 Šalke – Frajburg

19.30 Keln – Hofenhajm


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Levandovski u nadoknadi vremena doneo novu pobedu Barseloni

Izvor: RTS, 29.Okt.2022

Fudbaleri Barselone su savladali ekipu Valensije na Mestalji u okviru 12. kola Primere, minimalnim rezultatom u 93. minutu igre, golom Levandovskog. . Poslednji susret subotnjeg programa u Primeri pripao je Barseloni...Dugo su mirovale mreže na Mestalji, izabranici Đenara...

Nastavak na RTS...

Rašford stotim golom doneo pobedu Junajtedu nad Vest Hemom

Izvor: RTS, 30.Okt.2022, 20:20

Mančester Junajted minimalnim rezultatom slavio je protiv Vest Hema u meču 14, kola Premijer lige. Jedini gol na “Old Trafordu“ postignut je u prvom poluvremenu. . Jako bitna pobeda za izabranike Erika ten Haga, "crveni đavoli" su peti put u poslednjih šest mečeva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.