Doping i dalje trese Rusiju, na tapetu olimpijski i svetski šampioni

Izvor: B92, 21.Jul.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doping i dalje 'trese' Rusiju, na tapetu olimpijski i svetski šampioni

Neki od najboljih ruskih atletičara suočeni su sa dopingom, uključujući i bivšeg olimpijskog šampiona u skoku u vis Ivana Uhova.

Atletska jedinica za integritet (AIU), koja nadgleda antidoping slučajeve u atletici, saopštila je podatke o 109 slučaja iz celog sveta u novoj studiji o transparentnosti.

Osim Uhova, lista uključuje i dvostruku svetsku šampionku u pucanju Tatjanu Lišenko, osvajača Olimpijske bronzane medalje u skoku u dalj, Svetlanu Školinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i šampiona dvoranskog prvenstva 2014. godine u troskoku Lukmana Adamsa.

Kako je Jedinica saopštila, slučajevi su zasnovani na dokazima koji su prikupljeni tokom istraživanja Svetske antidoping agencije (WADA), koju je predvodio profesor Ričard Meklaren, baveći se široko rasporostanjenom i prikrivenom dopingu u Rusiji.

Slučajevi Uhova, Adamsa, Školine i Lišenko navedeni su u postupku koji je podnet Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.