Ruski skakač uključen u doping

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski skakač uključen u doping

Neki od najboljih ruskih atletičara suočeni su sa dopingom, uključujući i bivšeg olimpijskog šampiona u skoku u vis, Ivana Uhova, saopštila je danas Atletska jedinica za integritet (AIU).

Ova jedinica, koja nadgleda antidoping slučajeve u atletici, saopštila je podatke o 109 slučaja iz celog sveta u novoj studiji o transparentnosti.

Osim Uhova, lista uključuje i dvostruku svetsku šampionku u pucanju Tatjanu Lišenko, osvajača Olimpijske bronzane medalje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skoku u dalj, Svetlanu Školinu i šampiona dvoranskog prvenstva 2014. godine u troskoku Lukmana Adamsa.

Kako je Jedinica saopštila, slučajevi su zasnovani na dokazima koji su prikupljeni tokom istraživanja Svetske antidoping agencije (WADA), koju je predvodio profesor Ričard Meklaren, baveći se široko rasprostanjenom i prikrivenom dopingu u Rusiji.

Slučajevi Uhova, Adamsa, Školine i Lišenko navedeni su u postupku koji je podnet Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.