Dončić ređa tripl-dablove, Dalas ređa poraze – Fila bolja i bez Embida

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 22:47

Dončić ređa tripl-dablove, Dalas ređa poraze – Fila bolja i bez Embida

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su četvrti put u poslednjih pet utakmica - Filadelfija je nanela novi poraz Teksašanima (120:116).

Lider Dalasa Luka Dončić zabeležio je još jedan tripl-dabl, treći uzastopni, ovog puta u statističke kolone uneo je 38 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Kajri Irving ga je pratio sa 28 poena.

Osim Dončića i Irvinga, napadački je najviše doprineo rezervista Džons Džunior koji je pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet trojki iz pet šuteva - ukupno je doneo Teksašanima 21 poen.

Na kraju, ipak, sve to je bilo malo da se dođe do pobede protiv gostiju koji i dalje ne mogu da računaju na svog najboljeg igrača Džoela Embida.

Filadelfija je imala više raspoloženih napadačkih aduta.

Prednjačili su Tobajas Heris sa 28 poena, Tajris Meksi sa 25 i rezervista Keli Ubre sa 21.

Rid je bio na visini zadatka sa 13 poena dok je Badi Hild meč završio sa 13.

Dalas je, inače, sjajno otvorio meč, serijom 11:0, međutim kako je dalje tekla utakmica i kako je izgledao odnos snaga na terenu sa protokom vremena, najbolje pokazuje podatak da je Filadelfija u poslednjoj četvrtini imala vođstvo od 18 poena razlike (103:85).

Dončić i Irving, pre svih, uspeli su do kraja da uzvrate, Dalas je sveo razliku na samo pet poena u poslednjem minutu međutim gosti, ipak, nisu dozvolili veleobrt i sačuvali su trijumf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.