Dončić novim tripl-dablom ispisao istoriju Dalasa

Izvor: RTS, 05.Mar.2020, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić novim tripl-dablom ispisao istoriju Dalasa

Slovenački košarkaš Luka Dončić nastavio je da ispisuje nove stranice istorije u NBA i ostvario 22. tripl-dabl u karijeri. Dončić je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi svog Dalasa nad Nju Orleansom posle produžetka, rezultatom 127:123 (112:112).
Dončić je ponovo dominirao sa 30 poena (9-20 iz igre), 16 skokova i 10 asistencija, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je postao novi rekorder franšize iz Teksasa.

Luka je upisao 22. tripl-dabl u svojoj drugoj sezoni u najjačoj ligi sveta, pa je iza sebe ostavio legendarnog Džejsona Kida, koji je za Meverikse stao na 21.
Dalas je u finišu neizvesne utakmice sa Pelikansima imao priliku da dođe do trijumfa, ali je Kristaps Porzingis promašio i duel je odlučen u dodatnih pet minuta.
Letonac se, uz pomoć Dončića, iskupio u produžetku i Mevsi su upisali 38. trijumf u sezoni.
Porzingis je na kraju postigao 34 poena i uhvatio 12 lopti, dok je Set Kari ostvario 21 poen.
U redovima Pelikansa, Brendon Ingram imao je 27 poena, Lonzo Bol 25 i 11 skokova, a Zajon Vilijamson 21 poena i 6 skokova.

Dalas je ostao sedmi na tabeli Zapadne konferencije sa učinkom 38-25, dok su "pelikani" pet mesta niže sa 26 pobeda i 36 poraza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajon upoznao Dončića – tripl-dabl Slovenca u pobedi Dalasa!

Izvor: B92, 05.Mar.2020

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Nju Orleans Pelikanse posle produžetka – 127:123...Srpski košarkaš Boban Marjanović nije dobio šansu na susretu franšiza iz Teksasa i Luizijane...Na terenu smo gledali dva košarkaša koja će tokom narednih deset godina voditi velike bitke u najjačoj...

Nastavak na B92...

Dončić ispisao istoriju Dalasa (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2020

Slovenački košarkaš Luka Dončić nastavio je da ispisuje nove stranice istorije u NBA i ostvario 22. tripl-dabl u karijeri. Dončić je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobedi svog Dalasa nad Nju Orleansom posle produžetka, rezultatom 127:123 (112:112)...Dončić je ponovo dominirao sa 30 poena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.