Dončić i Real ubedljivi

Izvor: MVP.rs, 21.Dec.2016, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić i Real ubedljivi

Brose Bamberg nije imao šanse pred raspoloženim "kraljevima".

Košarkaši madridskog Reala ubedljivo su savladali ekipu Brose Bamberga u meču 13. kola Evrolige. Kraljevski klub je do trijumfa došao pobedom rezultatom 95:72. U utakmici u kojoj je već u prvoj četvrtini, praktično, bilo rešeno pitanje pobednika ponovo se istakao najmlađi na terenu, slovenački košarkaš, Luka Dončić.

Koliko je tim Pabla Lasa bio dominantan govori podatak da je već >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nakon 10 minuta utakmice rezultat bio 24:9 za domaće. To je bila i prilika da se na pravi način rasporedi minutaža, pa je tako čak osam igrača Reala igralo između 19 i 22 minuta. Na isti nači postupio je i Andrea Trinkijeri, koji je uvidevši siguran poraz odmarao ključne igrače za teške duel koji im predstoje.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je pomenuti Dončić. On je za 19 minuta na parketu postigao 16 poena, imao šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, te sakupio 25 indeksnih poena, što ga je učinilo najkorsnijim košarkašem u današnja četiri odigrana duela. Pored njega 14 poena je upisao Serhio Ljulj, dok su po 13 imali Gustavo Ajon i Trej Tompkins. Sa druge strane odličan je bio Luka Štajger sa 18 poena, dok je 15 postigao Daniel Tajs.

U sredu su na programu preostala četiri meča 13. kola.

 

REZULTATI

UTORAK

UNIKS - Galatasaraj Odeabank 73:60 (Micov 0p, 2sk)

Anadolu Efes - Žalgiris 71:84

Olimpijakos - Crvena zvezda mts 73:65

Real Madrid - Brose Bamberg 95:72

SREDA

Fenerbahče - Darušafaka Doguš (18.45č)

EA7 Emporio Armani - Panatinaikos Superfuds (20č)

Makabi FOKS - CSKA (20.05č)

Baskonija - Barselona Lasa (20.30č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.